"Is dit onze terugkeergarantie? Bewoners uit sloopwijken vertellen"

Het nieuw verschenen boek ''Is dit onze terugkeergarantie? Bewoners uit sloopwijken vertellen'' toont de sociale schade achter de massale sloop van woonwijken. In heel Nederland worden tienduizenden woningen gesloopt, om vervolgens duurdere huizen te bouwen. Bewoners protesteren hevig, want zij willen helemaal niet weg en bovendien: waar moeten zij heen?

Schrijfster/journaliste Sara Klaverdijk sprak met bewoners uit diverse Rotterdamse wijken. Dit resulteerde in een verzameling van 17 emotionele, aangrijpende maar ook strijdbare verhalen uit Nieuw Crooswijk, Smeetsland, Hordijkerveld, Pendrecht, Zuidwijk, Schiebroek en Het Lage Land. Gedwongen verhuizen, wat doet dat met je? Hoe is de omgang met de woningcorporatie? Wat zijn de effecten op de sociale samenhang?

De verhalenbundel moet de discussie over herstructurering en bewonersinspraak op gang brengen en de ogen openen van de plannenmakers. Want hebben burgers nog wel wat in te brengen? Het is tijd dat bewoners worden gehoord.

Zoals à©à©n van de bewoners in het boek zegt:
"Als het over de kleur van de stenen gaat, wordt meteen onze mening gevraagd. Maar over de sloop van jouw eigen huis heb je niks te zeggen."

Meer informatie via www.klaverdijktekstbureau.nl / www.sloopverhalenbundel.punt.nl.