Naar schatting 800.000 mensen hebben tijdens de Boekenweek een boekhandel bezocht. De editie 2006 evenaart daarmee de zeer succesvolle Boekenweek 2005, die Geschiedenis als thema had. Dit jaar was Schrijvers en Muziek het centrale onderwerp. De schatting is gedaan na een verkenning bij twintig boekhandels in het land. Dit heeft de Stichting CPNB - organisator van de Boekenweek - zaterdag  laten weten bij de officiële afsluiting van de Boekenweek 2006 op het Spui in Amsterdam.

Hier sloot de auteur van het Boekenweekessay Erfstukken Paul Witteman de Boekenweek af met een persoonlijke terugblik op deze 71ste editie. De meest succesvolle titels waren onder meer de nieuwe Nicci French Verloren en Dan Brown De Delta deceptie. De belangstelling voor boeken over muziek spreidde zich over tientallen titels, die tezamen vele muziekgenres behandelen. De tien best verkochte boeken over muziek zijn achtereenvolgens het Boekenweekessay Erfstukken van Paul Witteman; Pluche. De mooiste liedteksten; In hoger sferen & Hoor en wederhoor van Paul Witteman; Mozart en de anderen van Maarten ’t Hart; In hoger sferen van Paul Witteman; Klein cultureel woordenboek van de popmuziek van Matthijs van Nieuwkerk en Leo Blokhuis; Zo de ouden zongen van Jacques Klöters; Arthuro d’ Alberti van Jessica Durlacher; Perfect day van Joost Zwagerman en Palingsound van Dick de Boer.
De Nederlandse lezer heeft door de Boekenweek 2006 onmiskenbaar een auteur ontdekt:  Arthur Japin. Al zijn titels staan in De Bestseller 60. Het boek waarvoor hij de Libris Literatuurprijs 2004 ontving Een schitterend gebrek haalde hierin de top-10. De Boekenweek 2006 (van woensdag 15 t/m zaterdag 25 maart) had als motto BOEM PAUKESLAG - Schrijvers en muziek. Het Boekenweekgeschenk De grote wereld werd geschreven door Arthur Japin.
De Boekenweek 2007 vindt plaats van 14 t/m 24 maart. De bekendmaking van het thema en de auteur van het Boekenweekgeschenk van deze 72ste editie is op dinsdag 18 april 2006.
bron:CPNB