Het Boekenweekgeschenk 2006 is tijdens de Boekenweek - van 15 t/m 25 maart 2006 - ook verkrijgbaar in de openbare bibliotheek. Iedereen van 18 jaar en ouder die zich dan als nieuw bibliotheeklid inschrijft, heeft recht op het geschenk.

De Stichting CPNB, organisator van de Boekenweek, wil met deze uitbreiding van de verkrijgbaarheid van het geschenk de aandacht voor de literatuur verder verbreden. Het motto van de Boekenweek 2006 is BOEM PAUKESLAG - Schrijvers en muziek. Arthur Japin schrijft het Boekenweekgeschenk, getiteld De grote wereld.

Het inzetten van het Boekenweekgeschenk door de openbare bibliotheken is onderdeel van een grote ledenwerfactie. Nieuwe bibliotheekleden van 18 jaar en ouder ontvangen tijdens de Boekenweek een voucher waarmee het geschenk in de boekwinkel opgehaald kan worden. Ook ontvangen zij een Boekenbon ter waarde van à¢?¬ 5,-.

De Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB) wil met deze Boekenweekactie accentueren dat het boek, naast bijvoorbeeld de digitale diensten die de bibliotheken aanbieden, een elementair onderdeel van het aanbod is en blijft.

bron:CPNB