ALL STARS acteur Daniël Boissevain zal de rol van Herman Brood spelen in WILD ROMANCE, de inmiddels veelbesproken film gebaseerd op het leven van Herman Brood. WILD ROMANCE wordt geregisseerd door Jean van de Velde, eerder verantwoordelijk voor de regie van speelfilms als ALL STARS en LEKwaarin Boissevain ook een rol had.

Dat Van de Velde al eerder met Boissevain werkte is toevallig: "We hebben gezocht naar de beste kandidaat uit velen en denken die in Boissevain te hebben gevonden. Naast zijn acteertalent heeft Daniël's gelijkenis met de jonge Herman Brood, zijn ervaring op het podium als zanger en zijn onweerstaanbare charme onze keuze bepaald", aldus Jean van de Velde. Zijn zangtalent zal Boissevain niet ten gehore brengen in WILD ROMANCE. In de film
wordt gebruik gemaakt van de originele muziek en zang van wijlen Herman Brood.

WILD ROMANCE beslaat de eerste 5 jaar van Brood's carrià¨re als rock 'n roll junkie. Als de jonge Koos van Dijk op zoek is naar een podium act voor zijn pas geopende cafà© ontmoet hij de nog onbekende Herman Brood met wie het liefde op het eerste gezicht is. Samen vertrekken ze naar Amerika om hun geluk te beproeven. WILD ROMANCE wordt een film over een unieke vriendschap in een setting van sex, drugs en rock 'n roll.

Filmproducent M4ALL produceert de film en begint in het najaar van 2005 met de opnames. WILD ROMANCE wordt mede gefinancierd door RTL Nederland in combinatie met de CV-maatregel voor film en een subsidie van het Nederlands Fonds voor de Film.

Independent Films brengt de film begin november 2006 uit in de bioscoop. Dat is vijf jaar na het overlijden van de spraakmakende zanger en in de maand waarin Herman Brood 60 jaar zou zijn geworden.

bron:Independent Films