De internetleverancier van boeken en cd's Bol.com B.V., moet van het Commissariaat voor de Media uiterlijk woensdag 24 augustus om 00.00 uur stoppen met het onterecht verlenen van korting op algemene en studieboeken. Bol.com moet vanaf dat moment kunnen waarborgen dat alleen studenten die aantoonbaar onderwijs volgen aan een HBO- of WO- instelling, uitsluitend korting krijgen bij de aankoop van meerdere aanbevolen of voorgeschreven studieboeken. Een en ander op last van een dwangsom van 10.000 euro per dag met een maximum van 90.000 euro.

De manier waarop Bol.com op haar website nu handelt, is in strijd met de Wet op de vaste boekenprijs en leidt tot oneerlijke concurrentie. Voorzitter van het Commissariaat Jan van Cuilenburg:'Zeker in deze tijd van het jaar nu vele eerstejaars studenten zich voorbereiden en de introductieperiodes van start gaan is het van groot belang dat deze praktijk van Bol.com onmiddellijk wordt gestaakt.'

Het is voor het eerst sinds op 1 januari van dit jaar de Wet op de vaste boekenprijs in werking trad en het Commissariaat voor de Media als toezichthouder en handhaver optreedt dat een dergelijke maatregel wordt genomen.

bron:CvdM.