De acties bij woningcorporaties zijn in het hele land in volle gang zolang
werkgevers-organisatie Aedes blijft weigeren voor hun 23.000 medewerkers een goede CAO af te sluiten.

Woningcorporaties willen 'zorgeloos wonen' mogelijk maken. Dan moeten à³à³k de
arbeidsvoorwaarden van de medewerkers kloppen, stellen FNV Bouw en Hout- en Bouwbond CNV. Zolang een behoorlijke CAO uitblijft, zal van zorgeloosheid binnenskamers bij woningcorporaties geen sprake zijn.

Op woensdag 31 augustus gaan FNV Bouw en Hout- en Bouwbond CNV
langs diverse woningcorporaties.

Tussen 7.00 en 7.30 uur: woningcorporatie Talis, vestiging Vijverlaan 13, te Wijchen. Tussen 8.00 en 9.00 uur gaan leden en bestuurders van beide bonden uitleg geven bij de hoofdvestiging van Talis aan de Wezenlaan 71 te Nijmegen.

Vervolgens trekken FNV Bouw en Hout- en Bouwbond CNV samen verder langs corporaties om informatie te geven over de eis 'een CAO met perspectief' en om op te roepen voor een Landelijke actiedag op 29 September in de Utrechtse Jaarbeurs tussen 12.00 en 14.30 uur

Zonder CAO 6 procent netto achteruit
Werkgevers stellen als voorwaarde voor de CAO dat verlengde loonschalen verdwijnen. Deze zijn in 2003 afgesproken voor het nieuwe loongebouw CATS dat goedkoper uitpakt. De werkgevers eis betekent woordbreuk en chantage. Geen CAO betekent namelijk geen nieuwe pensioenregeling. Daardoor gaan corporatiemedewerkers er 6 procent op achteruit per 1 januari 2006 vanwege de fiscus. Dit, terwijl de topsalarissen in de corporaties in 2004 met 6 procent stegen. Je moet maar durven.

bron:FNV