Deze zomer zullen ongeveer 150 kinderen uit verschillende gebieden in Bosnië, zoals Bosnische Federatie, Republica Srepska en de vluchtelingenkampen op bezoek komen in Nederland via Europa Kinderhulp. De kinderen hebben het thuis niet makkelijk. Heel veel families leven in deze gebieden onder moeilijke omstandigheden en zijn erg arm. De ouders van de kinderen hebben dan ook liever dat de kinderen overdag werken en meehelpen op het land en in de huishouding. Ook komen er kinderen met (oorlogs)ervaringen die ze hebben overgehouden na de val van en vlucht uit Srebrenica en andere plaatsen in Bosnië. Een vakantie voor deze kinderen is zeer welkom. Dit bijzondere project wordt mede door de Koninklijke Nederlandse Luchtmacht mogelijk gemaakt, zij vervoeren de kinderen vanuit Bosnië naar Nederland.

Aankomende zomer hebben deze kinderen het hard nodig om tot rust te komen. Dat kan in Nederland, door opgevangen te worden door Nederlandse vakantieouders. Stichting Europa Kinderhulp wil een hand toesteken en het mogelijk maken om deze Bosnische kinderen van een welverdiende vakantie te laten genieten. Voor hen, maar ook voor kinderen uit andere landen zoeken we vakantieouders. Tweeënhalve week weg uit de ellende, het lijkt misschien kort, maar het geeft de kinderen een herinnering die een heel leven lang meegaat.
Dringend gezocht: enthousiaste vakantieouders
Om vakanties voor kinderen met een kansarme achtergrond mogelijk te maken, zoekt Europa Kinderhulp gastouders. Enthousiaste mensen die deze kinderen een leuke, gezellige zomervakantie willen laten meemaken. Na aanmelding ontvangen de gastouders in spé een informatiepakket. Binnen enkele weken nemen medewerkers van Europa Kinderhulp contact op met de kandidaat-gastouders en er volgt een gesprek. Door middel van dit gesprek wil Europa Kinderhulp graag nader kennismaken met kandidaat-gastouders en hun eventuele
gezinsleden. In principe kan iedereen zich aanmelden; gehuwden, duurzaam samenwonenden en alleenstaanden.
bron: Europa Kinderhulp