Boxmeer – Inbreker vlucht van Boxmeer naar DuitslandIn de nacht van dinsdag op woensdag, omstreeks 03.00 uur, ziet een burger dat een onbekende man in de Steenstraat een bivakmuts opzet en met gereedschap richting een winkel loopt. De burger trekt de aandacht van de verdachte, waarna deze wegvlucht in een grijze auto.

De burger meldt het voorval bij de politie, die onmiddellijk reageert en de verdachte even later ziet rijden. Als de politie het voertuig op de Raadsingel wil laten stoppen, gaat deze er vandoor en zet de politie de achtervolging in. De achtervolging zet zich voort in Boxmeer en op de Beugenseweg krijgen de Boxmeerse agenten assistentie van twee andere surveillance-eenheden.

De verdachte negeert elk stopteken en rijdt in de richting van Beugen, waarna hij de afslag naar de A77 pakt richting Nijmegen. Net na de oprit keert de verdachte zijn voertuig op de snelweg en gaat vervolgens spookrijden op de A77 in de richting van Duitsland. De 3 politievoertuigen blijven de verdachte op gepaste afstand achtervolgen en waarschuwen met zwaailicht en sirene het tegemoetkomend verkeer.

De verdachte rijdt de grens over, waar de A77 overgaat in de A57 en ongeveer 12 kilometer verder, bij Goch, raakt verdachte de macht over het stuur kwijt, waardoor deze in de berm terechtkomt en van het talud af schiet. De eerstvolgende politieauto kan de verdachte net ontwijken, maar schiet ook via de berm van het talud af. De verdachte weet dan te ontkomen.

De twee inzittende politieagenten raken gewond en moeten door hun collega´s bevrijd worden uit hun voertuig. De politieauto is total loss.

De Duitse politie is ter plaatse gekomen met diensthonden en een helikopter om de voortvluchtige verdachte op te sporen. Hij wordt nog gezocht. De auto van de verdachte is in beslag genomen en wordt door de technische recherche onderzocht. De twee politieagenten zijn met hun verwondingen door de Duitse ambulancedienst naar het Maasziekenhuis in Boxmeer vervoerd. Beide agenten liepen kneuzingen op, en één van hen brak zijn onderarm.

Bron: Politie Brabant NoordComments are closed.
%d bloggers liken dit: