Boyz II Men scoorde in de jaren '90 de ene hit na de andere, waaronder End Of The Road en One Sweet Day. Inmiddels is de groep met het vertrek van Michael McCary een trio. Drie gedreven en vastbesloten jongens die nu Boyz II Men vormen en terug zijn met een nieuw album. Reden voor de 'Boyz'om Nederland opnieuw kennis te laten maken met de hiphop en R&B van Boyz II Men. 27 augustus zijn ze in de Hemkade in Zaandam.

Boyz II Men is een vocale hiphop en R&B groep uit Philadelphia, USA. Boyz II Men bestaat uit Wanya Morris, Shawn Stockman en Nathan Morris. De groep was erg populair tussen 1992 en 1997. De groep zorgde voor een brug tussen de oude en nieuwe r&b/soul. Tussen lovesongs en up-tempo liedjes. Records die voorheen door Elvis en The Beatles waren gehaald werden door Boyz II Men in Amerika verbroken. Ze scoorden onder meer vijf nummer 1 hits. Met het nummer End Of The Road scoorden ze ook een nummer1-hit in Nederland. Hun internationaal grootste hit was One Sweet Day, een samenwerking met Mariah Carey. Dit nummer stond in 1995 16 weken op nummer 1 in de Amerikaanse hitlijsten. Het werd de langst genoteerde nummer 1 hit ooit in Amerika. 60 miljoen albums werden verkocht!

Dankzij het grote succes openden ze de deur voor andere vocale R&B-groepen en hielpen ze het legendarische platenlabel Motown uit een jarenlange dip. Het platenlabel Motown stond in de jaren '60 en '70 garant voor talloze grote soulhits. In de jaren '80 ging het bergafwaarts met Motown en ging het label op zoek naar een nieuwe lichting sterren.
Boyz II Men behoorde tot deze groep. Nadat Shawn Stockman, Wanya Morris, Nate Morris en Mike McCary op hun vocale en schrijverstalenten hadden ontwikkeld, besloten ze een close harmony act op te richten. Eind jaren '80 komen ze onder contract bij Motown en scoren ze hun eerste hit met de single Motownphilly.

Inmiddels is hun muziek volwassen geworden en dat is ook de reden waarom de groep besloot om hun nieuwe album vol te zingen met klassieke soulliedjes uit de jaren '70 en '80. Throwback, zoals het nieuwe album heet, bevat onder meer bewerkingen van Michael Jackson's Human Nature en Al Green's Let's Stay Together. Kortom, het nieuwe Boyz II Men is niet alleen voor de fans van toen, maar voor iedereen die van goede muziek houdt!

bron:Mojo