Woensdagochtend 12 april is rond 04.30 uur de brandweer van Oosterhout gealarmeerd voor een brand in een chalet op recreatiepark Tergouw aan de Groenestraat/Sparrenlaan. De melder gaf aan dat er mogelijk nog personen in de chaletwoning aanwezig konden zijn. Dit was voor de brandweercentralist reden om ook de brandweer van Valburg te alarmeren. Kort nadat de brandweer was gearriveerd bleek de bewoner het houten gebouw, zonder verwondingen, had weten te verlaten.
Bij aankomst van de eerste bluswagen werd prioriteit gegeven aan een eventuele redding van de wellicht nog in het gebouw aanwezige mensen. Al snel werd uit informatie van omstanders duidelijk dat de eigenaar van het chalet alleen aanwezig was. Hij had zichzelf in veiligheid kunnen brengen door uit zijn slaapkamerraam te vluchten. 
Vervolgens heeft de brandweer haar inzet geconcentreerd op het voorkomen van uitbreiding naar de naastgelegen chalets. De tweede bluswagen is ingezet om te zorgen voor voldoende waterwinning. Na ongeveer één uur blussen was de brand geheel gedoofd. Van het chalet is het woongedeelte helemaal verloren gegaan. De politie zal naar de precieze oorzaak van de brand nader onderzoek verrichten.  De brandweer van de gemeente Overbetuwe heeft bij dit incident twee bluswagens en 18 personen ingezet.
bron:Hulpverlening Gelderland Midden