Zondagmorgen rond 03.02 uur zagen twee Wijchense vrouwen van respectievelijk 41 en 34 jaar dat er brand was in een lift-trapportaal van eenappartementencomplex annex winkelcentrum aan het Europaplein. Zij belden bewoners van de appartementen uit bed en belden brandweer en politie.

Eà©n bewoner die blijkbaar niet wakker werd, is door de politie gewekt nadat zij een ruitje van een toegangsdeur hadden ingeslagen. De bewoners werden opgevangen in een nabij gelegen zalencentrum. Zij werden door politie en brandweer geïnformeerd over de vorderingen van het bluswerk. Er is bij de brand niemand gewond geraakt.

De brandweer van Wijchen kwam met drie blusvoertuigen en een hoogwerker ter plaatse en bluste de brand. Om 05.13 uur was de brand onder controle, maar konden de ongeveer 15 geëvacueerde bewoners nog niet terugkeren naar hun woningen omdat eerst de veiligheid gegarandeerd moest worden.

Die inspectie had tot resultaat dat de bewoners niet in hun woningen konden terugkeren vanwege het feit dat er instortingsgevaar bestond voor de liftschacht en het trappenhuis. De straat in de onmiddellijke nabijheid van de liftschacht en het trappenhuis is daarom afgezet.

Een aantal bewoners werden door de gemeente elders ondergebracht en een aantal van hen vond onderdak bij familie.

De politie heeft een vermoeden van brandstichting en heeft inmiddels een buurtonderzoek ingesteld. Daarbij is vastgesteld dat er rond half drie een groepje jongeren bij of in het betrokken trappenhuis met liftschacht geweest zou kunnen zijn. De identiteit van deze jongeren is nog niet bekend. Daarom is de politie op zoek naar getuigen die wellicht hen bekende jongeren om die tijd in het centrum van Wijchen hebben gezien. Getuigen die anoniem wensen te blijven maar de politie toch willen verder helpen met het onderzoek kunnen hun informatie ook kwijt via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000

De Technische Recherche zal nog een onderzoek naar de oorzaak van de brand instellen. De politie heeft geen indicatie van een mogelijk schadebedrag.

bron:Politie Gelderland-Zuid