In een papierrecyclingfabriek op het industrieterrein aan de Spoorstraat in Wognum is op dinsdagavond, rond 21.30 uur een grote brand uitgebroken.

De brandweer heeft met 100 mensen het vuur met groot materieel bestreden. Het sein ´brand meester' is rond 02.00 uur gegeven. Het nablussen zal nog tot 06.00 uur duren. Bij de brand hebben zich geen persoonlijke ongevallen voorgedaan.

Milieudeskundigen heb een eerste onderzoek verricht, bij daglicht zullen zij opnieuw bekijken welke gevolgen deze brand heeft gehad voor het milieu. De eventuele asbest die is vrijgekomen door de brand, is beperkt verspreid over twee bedrijfspanden in het betreffende gebied. Er is geen gevaar voor de volksgezondheid.

De ME heeft tot nader order een gedeelte van het gebied tussen de Industrieweg en de Spoorstraat afgezet, inclusief het fietspad. De politie onderzoekt de oorzaak van de brand.

Een gedeelte van de A7 is vanaf 22.10 uur in beide richtingen afgesloten geweest en is rond 02.00 uur weer opengesteld voor het verkeer.

bron:Politie Noord Holland Noord