Roteerdam - De politie van het district Rotterdam-Centrum stelt een onderzoek in naar de oorzaak van een brand die zaterdagmorgen vroeg woedde in een trappenhuis van twee horecagelegenheden aan de 's-Gravendijkwal. Twaalf mensen liepen verwondingen op.

In het pand aan de 's-Gravendijkwal zijn twee horecagelegenheden gevestigd, een nachtcafà© en een club. Omstreeks kwart over drie werd een nog onbekende klant geweigerd bij het nachtcafà©, vermoedelijk omdat z'n kleding niet voldeed aan de eisen. Hij verliet het pand en heeft bij een benzinestation in de omgeving een jerrycan met benzine gehaald. In het trappenhuis waar de twee gelegenheden zijn gevestigd heeft hij brand gesticht, waarna hij zich uit de voeten maakte. Getuigen hebben gezien dat hij op de Nieuwe Binnenweg in een taxi stapte.

Er waren behoorlijk wat mensen, in het nachtcafà© aanwezig, maar als gevolg van de warmte stonden er ook veel buiten. Degenen die binnen waren wilden beide horecagelegenheden snel verlaten. Alle mensen konden zich via het trappenhuis en nooduitgangen in veiligheid brengen.

Hierbij zijn twaalf mensen gewond geraakt. Eà©n van hen liep een slagaderlijke bloeding op als gevolg van het inslaan van een ruitje en twee peesletsel. De anderen raakten licht gewond, mede als gevolg van de vrijgekomen rook. Ze zijn allemaal in het ziekenhuis behandeld. Het vuur in het trappenhuis werd door omstanders snel geblust.

Bron: Politie Rotterdam-Rijnmond