Op vrijdag 23 december is rond 4.00 uur een grote brand uitgebroken in een verhuisbedrijf op een bedrijventerrein aan de Daltonstraat te Dordrecht. Hoewel de brandweer snel met groot materieel ter plaatse was, ging het gebouw in vlammen op. Er zijn ook enkele lichte explosies waargenomen, waarvan de oorzaak nog niet duidelijk is. In de loods waren diverse goederen opgeslagen. Het naastgelegen kantoorgebouw liep grote schade op; de computerruimte ging verloren.

Gezien het tijdstip was er niemand aan het werk en er zijn dan ook geen slachtoffers gevallen. De schade aan beide gebouwen bedraagt naar schatting enkele miljoenen euro’s.  Om 6.30 uur kon het sein brand meester gegeven worden. Naar verwachting zal de brandweer nog een aantal uren met nablussen bezig zijn. Bij de brand zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen, zo bleek uit metingen. Wel was er een grote rookontwikkeling, wat reden was om het Albert Schweitzerziekenhuis locatie Amstelwijck te adviseren ramen en deuren gesloten te houden vanwege mogelijke rookoverlast.

De politie heeft twee geparkeerde vrachtwagens kunnen redden, door deze met de hand weg te duwen van het pand. De technische recherche zal in de loop van de dag onderzoek doen naar het ontstaan van de brand; op dit moment is nog geen oorzaak aan te wijzen. De brandweer heeft 45 mensen en ondermeer drie hoogwerkers ingezet voor de bestrijding van de brand. Hierbij waren de korpsen Dordecht, Papendrecht, Zwijndrecht en ’s-Gravendeel betrokken. Naast de politie was er ook inzet van de GHOR, Milieudienst en Waterschap.
 
bron:Politie Zuid-Holland-Zuid