Zaterdag 26 november kwam om 01.19 uur een melding bij de politie binnen van een zeer grote brand in winkelcentrum De Heester in Gouda. Om 05.45 uur is het sein brand meester gegeven. De brand is gestart in snackbar De Vork. In winkelcentrum De Heester zijn negen winkels. Drie hiervan zijn gespaard. Twee personen zijn naar het ziekenhuis gestuurd in verband met ademhalingsproblemen als gevolg van inhaleren van rook.

Zo'n 50 mensen uit de woningen boven en in de omgeving van de winkels werden  geëvacueerd. Een aantal is direct naar familie of vrienden vertrokken, anderen zijn opgevangen in een hotel. Salvage (organisatie van gezamenlijke verzekeringen die zich bij incidenten bezighoudt met veiligheid, verzekeringen en opvang) doet onderzoek naar de mogelijkheid tot snelle terugkeer in de betreffende woningen.

Er zijn geen schadelijke stoffen vrij gekomen. De oorzaak van de brand en de financiële schade zijn nog niet bekend. De hulpdiensten waren snel ter plaatse. Er zijn bijna zeventig brandweerlieden bij het blussen betrokken. De brandweer uit Gouda is hierbij ondersteund door brandweerlieden uit onder andere Katwijk, Reeuwijk, Waddinxveen en de Krimpenerwaard. Verder was de politie ter plaatse met 18 agenten. De gemeente heeft een informatienummer geopend: 0182 - 58 82 22.

bron:Gemeente Gouda