In de nacht van woensdag op donderdag heeft een grote brand in de buurt van Witten ongeveer zes hectare natuurgebied verwoest. Acht brandweerkorpsen uit Assen en omgeving bestreden de brand met groot materieel. Tegen 00.15 uur ontdekten voorbijgangers de brand die woedde in een natuurgebied aan het Witterhaar. De brandweer van Assen was snel ter plaatse.

Omdat door de droogte de brand zich snel verspreidde over een groot gebied met heide, gras en bomen, werd de hulp ingeroepen van nog eens zeven brandweerkorpsen uit de omgeving. Door de inzet van ongeveer 75 brandweermensen en veel materieel was de brandweer tegen  02.15 uur de brand meester. Het nablussen duurde nog tot ongeveer 04.30 uur.De nabijgelegen gebouwen van defensie en de camping de Witterzomer liepen geen gevaar. De rook verspreidde zich in de richting van Friesland en zorgde hier en daar voor wat overlast.

Aanvankelijk leek de brand te woeden op een gebied van ongeveer 15 hectare. Nadat de brand geblust was bleek dit mee te vallen en schat de brandweer de grootte van het verbrande gebied op ongeveer zes hectare. Voor het blussen werden de brandweerkorpsen van Assen, Smilde, Veenhuizen, Rolde, Roden, Beilen, Hoogeveen en Havelte ingezet. Voor de van watervoorziening werden een aantal loonbedrijven ingeschakeld die met giertanks water aanvoerden. De politie zorgde voor afsluiting van de toegangswegen. Een ambulance stond paraat. De oorzaak van de brand is niet bekend. De politie stelt donderdag een nader onderzoek in.

bron:Politie Drenthe

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular