Woensdag 15 juni is brand gesticht in de Surinaamse Djama Masjid Shaan-e-Islam moskee aan de Aleidisstraat in Rotterdam-West. Het weekeinde ervoor werd in Rotterdam geprotesteerd tegen de verhuizing van de moskee naar Rotterdam-Zuid. Die vrijheid van protest moet geëerbiedigd worden. Maar nu is die moskee in brand gestoken. De gebedsruimte van de moskee is door de brand verloren gegaan.

Inmiddels is een mogelijke dader van de brandstichting gearresteerd. De verdachte staat bekend als iemand die vaak aanwezig is bij acties van LPF, Leefbaar Rotterdam, de Nationale Alliantie (NA) en Nieuw Rechts. Hij was ook aanwezig bij de demonstratie die plaatsvond in het weekeinde voor de brandstichting.

Wanneer Nederland kiest voor democratie en vrijheid van meningsuiting, mag de vrijheid van godsdienst niet aangevallen worden. Want, zoals premier Balkenende in november 2004 zei, in de Tweede Kamer: "Van scholen blijf je af. Van moskeeën en kerken blijf je af. Van mensen die hun mening geven blijf je af. Iedereen dient goed te beseffen wat de regels zijn in ons land."
 
bron:LBR

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular