In de nacht van donderdag 28 op vrijdag 29 april werden in Veenendaal twee mannen door de politie op heterdaad aangehouden op verdenking van brandstichting.

Rond 03.30 uur zag een getuige dat een auto op de Stadhouderslaan werd geparkeerd en dat vier mannen uit de auto stapten. De getuige vermoedde dat de mannen mogelijk in wilde breken en belde de politie. Politiemensen gingen ter plaatse en hoorden enkele klappen en glasgerinkel uit de richting van de Nieuweweg komen. Vervolgens zagen zij dat twee mannen vanaf de Nieuweweg in de richting van de geparkeerde auto renden en dat à©à©n van de mannen een nylon kous over zijn hoofd had. Het tweetal wilde in de geparkeerde auto stappen, maar werd direct door de politiemensen in de boeien geslagen.

Vanaf de Stadhouderslaan zagen de politiemensen vervolgens metershoge vlammen uit een pand aan de Nieuweweg komen. Dit bleek een horecagelegenheid te zijn. De twee bewoners van een woning boven de gelegenheid, konden zich gelukkig tijdig in veiligheid brengen. De brandweer werd gewaarschuwd en zij bestreed de uitslaande brand. Door een andere getuige werd gezien dat à©à©n van de ontkomen verdachten bij de brandstichting zelf ook vlam had gevat: hij was met twee brandende armen gevlucht.

De twee aangehouden verdachten, mannen van 26 en 29 jaar oud en afkomstig uit Barneveld, werden naar het politiebureau overgebracht en hun auto werd in beslag genomen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de andere twee mogelijke verdachten.

Getuigen van de brandstichting, dan wel mensen die menen te weten wie de derde en vierde verdachte (mogelijk met brandwonden aan zijn armen / handen) zijn, worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Heuvelrug op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

bron:politie Utrecht

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular