Zaterdagavond heeft de brandweer Weert zo'n 30 meldingen binnengekregen als gevolg van de overvloedige regenval en blikseminslagen in Weert en Stramproy.

Een overzicht:
· Aan de Herenstraat 328 in Weert sloeg de bliksem in. Als gevolg daarvan was er overlast in 6 woningen (nr. 316 t/m 328). Er zijn 3 gaten in daken geslagen, 5 woningen zitten zonder stroom, in à©à©n woning ontstond een gaslek, meerdere elektrische installaties zijn defect geraakt en ook telefoon en CAI-aansluitingen zijn verstoord. Het reparatiewerk zal nog enkele uren duren.
· Aan de Wilheminastraat in Stramproy is een grote boom geraakt en door de bliksem en in tweeën gespleten. Een helft dreigde op een woning terecht te komen. De brandweer heeft dat weten te voorkomen.
· Aan de Vliesvenweg in Weert is bij het bedrijf Clement Staalconstructies de bliksem ingeslagen. Daardoor ging het alarm af. De brandweer is ter plaatse gegaan. Er was geen schade.
· Verder waren er in Weert, Stramproy, Altweerterheide en Tungelroy veel meldingen van ondergelopen straten en kelders en putdeksels die omhoog kwamen. De brandweer heeft de ongemakken inmiddels verholpen.
· In de wijk Keent is alle straatverlichting uitgevallen. Dat is inmiddels weer verholpen.
· Bij de boerderij De Brookhut op Laar, die laag ligt, moest de brandweer in actie komen omdat de oude boerderij dreigde onder te lopen. Het water wordt daar weggepompt.
 
bron:Politie Limburg-Noord