Locatie niet doorslaggevend voor succes, wel Nederlandse regie en projectverantwoordelijkheid.

Er zijn mensen binnen de ICT branche die menen dat onshore de beste manier is om systemen te ontwikkelen. Desondanks houdt WEEV, leverancier van hoogwaardige applicaties, voet bij stuk. Het bedrijf maakt namelijk gebruik van offshore ontwikkeling, en heeft vestigingen in Nederland en Brazilië. Met succes, want indirect is ING en direct Vredestein klant, evenals Nederlandse softwarebedrijven.

Communicatie
Opvallend aan WEEV is dat het bedrijf een goede oplossing heeft gevonden voor wat vaak hét probleem van offshoring en nearshoring wordt genoemd, namelijk de communicatie en cultuur. Door in Brazilië de leiding in de handen te geven van Nederlands IT-manager Wim Engels, wordt miscommunicatie, veroorzaakt door taal en cultuur, eenvoudig opgevangen.

De hoofdvestiging in Zwolle is de spil tussen de klant en de vestiging in Brazilië en regisseert en bewaakt de communicatie en voortgang. De hoofdvestiging is er voor advies, projectmanagement en analyse- en ontwerpwerkzaamheden.

Ondertussen plukken het bedrijf en haar klanten de vruchten van de internationale organisatie. Door activiteiten daar uit te voeren waar ze het beste tot hun recht komen, wordt daadwerkelijk waarde geleverd voor klanten: tijdige levering van hoogwaardige bedrijfsapplicaties.

Thema’s
Door middel van drie hoofdthema’s, easy, attractive & highly interactive kan de werkwijze van WEEV worden uitgelegd. Easy staat voor het ontwikkelen en ontwerpen van gebruiksvriendelijke applicaties. Daarnaast wil WEEV haar klanten ontzorgen door uitsluitend de voordelen van offshore ontwikkeling te leveren.

Attractive; WEEV heeft als doelstelling om applicaties te ontwikkelen en te ontwerpen die voor klanten zo aantrekkelijk mogelijk zijn. Bovendien is het bedrijf in staat om een aantrekkelijk businessmodel te bieden. Concreet komt dit er op neer dat het bedrijf tijdig kan leveren door een snelle opschaling van hoogwaardige IT-professionals. 

Zoals eerder gezegd, speelt communicatie een belangrijke rol binnen het ontwikkelen van de applicaties. Dat is ook de reden waarom het interactieve aspect, highly interactive, gekozen is tot een van de belangrijkste thema’s. Niet alleen tussen de klant en WEEV, maar ook tussen de vestigingen van WEEV. Tevens maakt het bedrijf gebruik van een interactief agile software ontwikkelmodel; door tijdens het proces regelmatig te communiceren met de klant is deze volledig op de hoogte van het proces.