Vrijdagavond is een 16-jarige inwoonster van Breda om het leven gekomen bij een verkeersongeval op de kruising Tuinzigtlaan/Acaciastraat. Het meisje werd op de kruising door een auto aangereden en was vermoedelijk op slag dood. De chauffeur van de personenauto verliet na de aanrijding de plaats van het ongeval.

De politie hield later op de avond in Breda een 26-jarige automobilist uit Sint Willebrord en een 39-jarige inwoner van Etten-Leur aan. Het tweetal wordt verdacht van betrokkenheid bij de aanrijding.

Rond 21:25 uur reed het slachtoffer op haar fiets over de Acaciastraat in de richting van de Tuinzigtlaan. Op dat moment reed een automobilist in een donkerkleurig kleinmodel personenauto over de Tuinzigtlaan, komende uit de richting van de Ettensebaan, in de richting van de genoemde kruising. Op het kruisingsvlak werd het Bredase meisje, die van rechts kwam, aangereden. Zij overleed ter plaatse aan haar verwondingen. De automobilist reed na het ongeval door. De politie startte direct in de omgeving met een buurtonderzoek en ging op zoek naar de personenauto. Een technisch rechercheur van de Ongevallen Analyse heeft ter plaatse een sporenonderzoek ingesteld. Enkele uren later werd aan de Backer en Ruebweg door agenten een personenauto aangetroffen met schade die vermoedelijk was ontstaan door een aanrijding. De twee inzittenden konden hiervoor geen sluitende verklaring geven en zijn hierop aangehouden. Zij zijn voor onderzoek ingesloten. De personenauto is voor sporenonderzoek in beslag genomen. De familie van het slachtoffer is in de loop van de avond op de hoogte gesteld van het dramatische ongeval. 
 
bron:Politie Midden en West-Brabant