Gedeputeerde Ton Hooijmaijers van Noord Holland is zeer verheugd over het voornemen van projectontwikkelaar Mainland BV uit Hoofddorp en het Britse Slough Estates om een nieuw hoofdkantoor voor het reis- en luchtvaartbedrijf Corendon te realiseren in het businesspark Lijnden (langs de A9), vlakbij Schiphol. Door de koppeling aan Slough zal Mainland de komende jaren in de Randstad circa 130.000 m² aan kantoor- en bedrijfsruimte gaan ontwikkelen.

Ton Hooijmaijers: Schiphol is goed voor in totaal 120.000 banen in de Randstad en een toegevoegde waarde van 8 miljard euro. Bekend is dat die mooie rapportcijfers al een tijd onder zware druk staan. Onze economische groei daalt en de aantrekkelijkheid van de Randstad als vestigingsplaats voor internationale bedrijven neemt af. Ik ben dan ook zeer verheugd dat ik vanaf het recente vastgoedcongres MIPIM (in Cannes, Frankrijk) een bijdrage heb kunnen leveren aan het overtuigen van het Britse Slough Estates dat de Noordvleugel van de Randstad nog altijd een aantrekkelijke vestigingsplaats is voor het internationale bedrijfsleven.

Het Britse Slough Estates heeft een meerderheidsbelang verworven in ontwikkelaar Mainland BV uit Hoofddorp. Daarmee is de entree van Slough op de Nederlandse markt een feit. De Britten kopen het belang (60%) van de Kuiper Groep waartoe Mainland behoort. Slough staat te boek als een vooraanstaand ontwikkelaar van businessparken in West Europa en Noord Amerika. Mainland opereert vooral in de Randstad.

Het belang in Mainland stelt Slough Estates in staat om de Europese activiteiten verder uit te bouwen. De vastgoedportefeuille omvat bijna 3 miljoen vierkante meter en heeft een waarde van circa 3,9 miljard pond. Slough Estates is vooral actief in economisch belangrijke regios als Londen, Brussel, Parijs, Dà¼sseldorf, San Francisco en San Diego en gaat nu ook in Nederland aan de slag.

Het eerste gezamenlijke project van het Mainland-team onder leiding van directeur Frans Sodekamp en Slough Estates is de ontwikkeling van een nieuw hoofdkantoor voor het reis- en luchtvaartbedrijf Corendon. Dat komt in het businesspark Lijnden (langs de A9), vlakbij Schiphol. Eerder ontwikkelde Mainland huisvesting voor bedrijven als Nikon, KLM, Unisys, Microsoft en UPC. Door de koppeling aan Slough zal Mainland de komende jaren in de Randstad-regio circa 130.000 m² aan kantoor- en bedrijfsruimte gaan ontwikkelen.

bron:Provincie Noord Holland

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular