De domeinnaam van minister Bot is ingezet in de strijd voor een 'ja-stem'. Initiatiefnemer van de actie is de Burgerlijke Raad voor het Regeringsbeleid (BRR), de actiegroep die eerder het manifest 'Van Kloof naar Klik' voor betere vertegenwoordiging presenteerde op de internetadressen van minister Brinkhorst en Bot.

Op www.benbot.nl laat de BRR de bewindslieden Donner, Brinkhorst en Bot nog à©à©n keer uitleggen dat met een verwerping van de Europese Grondwet "het licht uitgaat", "het land op slot" en er "mogelijk oorlog" komt. Ook prijkt er een foto op de site, waarop minister Bot de Grondwet in Rome tekent. "De Grondwet is te ingewikkeld voor u, daarom heb ik alvast voor u getekend", zo valt te lezen in het tekstwolkje erboven.

In februari strandde een poging om benbot.nl en laurensjanbrinkhorst.nl over te dragen. De ministers konden de adressen gratis overnemen op voorwaarde dat ze een minister-site zouden ontwikkelen conform de wensen van 60 burgers. Deze mensen hadden via een petitie ideeën geventileerd over hoe een minister-site besluitvorming transparanter zou kunnen maken. Het ministerie van BuZa kon de ludieke actie waarderen, premier Balkenende bedankte per brief voor het manifest, maar op het ministerie van BuZa vlogen ze volgens woordvoerder Frieszo "meteen in de gordijnen".

De BRR betreurt dat laatste en wil het via deze steuncampagne goedmaken. "Zeker in deze laatste dagen voor het referendum is het zaak de regering door dik en dun te steunen. Om het goed te maken laat de BRR de 'gewone burgers' even links liggen en schaart ze zich achter de positieve referendumcampagne die de regering nu voert voor het prachtige Verdrag dat Europese Grondwet heet", zo is nu te lezen op www.benbot.nl.

De BRR handelt namens de website www.Politiek-Actie.net en bestaat uit een groepje studenten. De site verwijst door naar de 'JP-stemmachine' op de site van de SP. Een applicatie waarmee burgers kunnen proefstemmen, maar het hen onmogelijk wordt gemaakt om op 'tegen' te klikken.

bron:BRR