In de Maastrichtse wijk Pottenberg hebben donderdagmiddag kort na elkaar twee brutale roofovervallen plaatsgevonden. In beide gevallen probeerde een nog onbekende man zich toegang tot een woning te verschaffen, nadat hij met een smoesje had aangebeld. De politie vermoedt met dezelfde dader te maken te hebben die eerder deze week een 83-jarige vrouw overviel in haar woning op Pottenberg. Een team van 12 politiemensen is met een uitgebreid onderzoek bezig.

Om 15.52 uur belde de man aan bij een woning aan de Didohof. Toen de werkster van de 81-jarige bewoonster de deur opende, werd ze bruut opzij geduwd en bedreigd. Op haar geschreeuw kwam de man die toevallig op bezoek was bij de bejaarde vrouw tussenbeide en wist de indringer te verjagen.
Nauwelijks een half uur later deed zich een soortgelijk incident voor bij een woning op het Potterieplein. Daar kreeg de 38-jarige bewoner meteen een klap van de ongenode gast toen hij de deur openmaakte en werd hij opgesloten in de slaapkamer. De dader ging er vervolgens met een onbekend geldbedrag vandoor.

De politie neemt de zaak hoog op en heeft inmiddels een team van 12 man op de zaak gezet. Het vermoeden bestaat dat het om dezelfde dader gaat als de man die eerder  deze week een 83-vrouw overviel in haar woning aan de Potteriestraat. Nadat deze vrouw de toegangsdeur tot haar appartement had geopend, werd ze met geweld tegen de grond gewerkt en gedwongen haar portemonnee en een bedrag van € 150 af te geven.
bron:Politie Limburg-Zuid