Twee mannen op een scooter hebben vrijdag een autobestuurder beroofd van een portemonnee met geld. De mannen waren door helmen onherkenbaar en konden vluchten voordat de politie ter plaatse was.

Vrijdag omstreeks 19.30 uur is een 27-jarige man uit Uitwellingerga beroofd van zijn portemonnee op de Lorentzstraat. Ter hoogte zag de man, rijdende in zijn auto ter hoogte van de rotonde, twee mannen met een scooter zwaaien. Hij dacht dat ze hulp nodig hadden en stopte. Nadat hij het portier had geopend bedreigde verdachte 1 hem met een mes en vroeg om geld. Nadat het slachtoffer zijn portemonnee had afgegeven trok verdachte 1 de autosleutels uit het contactslot en gooide deze in de bosjes. Daarna vertrok hij met dader 2 op de blauwe scooter richting Joure.

Verdachte 1 is een lange blanke man, ongeveer 2 m, Friestalig, kort zwart leren jack, spijkerbroek en witte schoenen en hij droeg een motorcrosshelm. Verdachte 2 is een kleinere man, ongeveer 1,70 m, zwart leren jack, spijkerbroek en een zwarte integraalhelm met geblindeerd vizier.

Door de politie is direct met meerdere eenheden de omgeving afgezocht. De daders werden niet meet achterhaald. 
 
bron:Politie Friesland