Het rechercheteam dat de moord op Anoeschka Weezenbeek onderzoekt, is met ingang van vandaag, vrijdag 1 juli, ontbonden. Voor eventuele cruciale informatie blijft wel een rechercheur belast met het onderzoek. Het appel tegen de beslissing van de rechtbank om de aangehouden verdachte in vrijheid te stellen, is door het Gerechtshof verworpen. Dat betekent dat na de rechtbank ook het Gerechtshof van oordeel is dat er tegen deze verdachte onvoldoende ernstige bezwaren bestaan.

Het onderzoek naar de dood van het meisje werd eind 2003/begin 2004 na analyse van het Landelijk Team Kindermoord overgedragen aan de regiopolitie. In het landelijk programma Opsporing Verzocht, in het regionale opsporingsprogramma Bureau Brabant en in de regionale media werd herhaalde malen aandacht aan de zaak besteed.

Anoeschka Weezenbeek uit Budel-Dorplein werd op maandag 22 januari 1990 als vermist opgegeven. Ze ging een brief posten en daarna ging ze naar een vriendin. Drie weken later werd haar stoffelijk overschot gevonden in de Zuid-Willemsvaart ter hoogte van sluis 16 in Weert.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost