(Persbericht) Leusden, 11 juli 2011 - Exalead, een dochteronderneming van Dassault Systà¨mes, heeft een strategische samenwerkingsovereenkomst gesloten met Bull. Beide bedrijven gaan samen innovatieve nieuwe zoekoplossingen leveren, waarmee organisaties informatie eenvoudig en snel toegankelijk kunnen maken. Hiermee zijn ze in staat binnen alle aanwezige applicaties naar informatie te zoeken en die informatie te indexeren op zowel gestructureerde als ongestructureerde data. Exalead en Bull richten zich hierbij op de zorgsector en overheidsmarkt in de regio's Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Brazilië en Australië.

Beter inzicht in verticale informatiesystemen
"Om dagelijks de juiste beslissingen te kunnen nemen voor het optimaliseren van de efficiency en het stimuleren van innovatie, hebben organisaties behoefte aan beter inzicht in alle informatie die in veel verticale informatiesystemen beschikbaar is", zegt Bruno Pinna, Bull's Director Cloud Computing Activities. "Het Search-Based Application (SBA) model van Exalead geeft daar op effectieve wijze invulling aan zonder dat het gegevensbronnen verstoord. Het is een uitstekend platform om de zorg en overheid te helpen de volledige toegevoegde waarde van alle informatie toegankelijk te maken en voor hun business te benutten."

SBA's
"Steeds meer belangrijke marktspelers ontdekken de toegevoegde waarde van SBA's", zegt
Johan Van Klinken, country manager Benelux bij Exalead. "Bull heeft bijzonder snel de potentie van SBA's aangegrepen om te anticiperen op de bedrijfskritische behoeften van organisaties die met oude technieken niet te realiseren zijn. We zijn dan ook erg blij dat wij samen met Bull de voordelen van SBA's onder de aandacht kunnen brengen in de overheidsmarkt en zorgsector. Bijvoorbeeld om ziekenhuizen de mogelijkheid te bieden hun zorgkwaliteit te verhogen en kosten te besparen met de patiëntdossier SBA's die wij samen met Bull ontwikkelen."

Over Bull, architect van een open wereld
Bull is een grote Europese leverancier van informatiesystemen en ondersteunende diensten, die met 8.600 medewerkers voor klanten in 50 landen werkt. Het bedrijf ontwerpt, implementeert en ondersteunt internationaal bekende IT-oplossingen voor zowel overheden als bedrijven. Deze oplossingen transformeren informatiesystemen in bedrijfskritische middelen, waarmee klanten kunnen excelleren en onderscheidende toegevoegde waarde kunnen creëren. Bull staat bekend als een betrouwbare partner met een hoge betrokkenheid bij het helpen van klanten alle kansen van de digitale revolutie te benutten en de bijkomende risico's te beheersen. Meer informatie is te vinden op http://www.bull.com/.

Over Exalead
Exalead is in 2000 opgericht door pioniers op het gebied van zoekmachines en sindsdien uitgegroeid tot een wereldwijde leverancier van zoekoplossingen en producent van Exalead CloudView, het marktleidende Search-Based Application (SBA) platform. CloudView gebaseerde SBA's veranderen het datamanagement aanzienlijk, omdat ze gebruik maken van de modernste semantische technieken voor het ontsluiten en overal toegankelijk maken van alle beschikbare bedrijfsinformatie. Tot de wereldwijde klantenkring van Exalead behoren marktleidende bedrijven en organisaties als: PriceWaterhouseCooper Frankrijk, ViaMichelin, GEFCO, de Wereldbank en Sanofi Aventis R&D. Ruim een miljoen mensen gebruiken al Exalead's technologie voor het zoeken en analyseren van alle beschikbare bedrijfsinformatie. Het hoofdkantoor is gevestigd in Parijs en verder heeft Exalead kantoren in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Spanje, Duitsland en Nederland. Verder werkt het bedrijf in 15 Europese landen en andere regio's samen met zo'n 40 systeemintegrators en gespecialiseerde partners. Meer informatie is te vinden op: http://www.exalead.com/.

Over Dassault Systà¨mes
Als grootste aanbieder van 3D- en Product Lifecycle Management (PLM-) oplossingen ter wereld, is Dassault Systà¨mes van grote waarde voor meer dan 115.000 klanten in tachtig landen. Als pionier op het gebied van 3D-software sinds 1981, bieden de applicaties van Dassault Systà¨mes een 3D-visie voor de hele levenscyclus van producten. Van concept en onderhoud tot recycling. Het portfolio van Dassault Systà¨mes bestaat uit CATIA voor virtueel productontwerp - SolidWorks voor 3D mechanisch ontwerp - DELMIA voor virtuele productie - SIMULIA voor virtueel testen - ENOVIA voor wereldwijd collaborative lifecycle management en 3DVIA voor levensechte online 3D-ervaringen. Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com/.

Contact
Co-Workx
Maria Tunnisen
Tel: +31 (0)6-19290319
E-mail: [email protected]