De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft donderdag 18 mei 2006 zeven bestuurders bekeurd voor het onvoldoende afstand houden. De controle, met behulp van het Video Controle Systeem, vond plaats op de rijksweg A4 ter hoogte van Haarlemmermeer tussen 11.00 en 16.00 uur. Vijf bestuurders kregen een boete van 260 euro, één bestuurder kreeg een boete van 290 euro en één bestuurder krijgt een dagvaarding. Hij kan een eis tegemoet zien van 400 euro en 3 maanden voorwaardelijk ontzegging van de rijbevoegdheid. Hij hield een halve seconde afstand bij 124 km/uur.
Voldoende afstand houden is essentieel in het verkeer. Net voor de controlelocatie vond een ongeval plaats tussen twee voertuigen. Een langzaamrijdende stoet van voertuigen op weg naar het Binnenhof in Den Haag veroorzaakte een kleine file. In de staart van de file botste een bestuurder van een personenauto achter op zijn voorligger. Door de klap viel een gasfornuis uit de laadruimte van de voorste personenauto en kwam op de vijfde rijstrook terecht. Er vielen geen gewonden. Politie Kennemerland noteerde de aanrijding.
De Verkeerspolitie van het KLPD, unit Ouder Amstel, controleerde de langzaamrijdende stoet, die uit eigener beweging was gestopt op de parkeerplaats ter hoogte van het brugrestaurant. Uit onderzoek is komen vast te staan dat de file was ontstaan door de stoet, bestaande uit een dubbeldekker en 32 personenauto’s met aanhangwagen. De stoet kon niet aansprakelijk worden gesteld voor de aanrijding. Om verdere problemen te voorkomen heeft de Verkeerspolitie de stoet naar de eerste afrit begeleid en het advies gegeven om de reis binnendoor voort te zetten.
 
bron:KLPD

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular