Burgemeester Dales heeft zich kandidaat gesteld voor de functie van voorzitter van  D66. Tijdens het voorjaarscongres van D66 op zaterdag 21 mei in Nijkerk zullen de aanwezige partijleden hun stem uitbrengen. Zij bepalen wie van de acht leden die zich gekandideerd hebben de nieuwe voorzitter wordt.

De verkiezing van een nieuwe voorzitter is noodzakelijk door het voortijdig aftreden van de laatst verkozen Landelijk Bestuursvoorzitter Alexander Pechtold. Dit in verband met het aanvaarden van het ministerschap voor Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties door Pechtold.

Luisteren en aanpakken
Als D66-bestuurder heeft Dales de afgelopen jaren bestuurlijke vernieuwing gebruikt als middel en niet als doel. Zo kreeg hij in de periode dat hij werkzaam was in Alphen aan den Rijn van de Verenigde Naties een prijs als voorbeeldgemeente voor de manier waarop hij de doelgroep betrok bij het armoedebeleid. Ook betrok hij actief de inwoners van de gemeente Breukelen bij de ontwikkeling van het veiligheidsbeleid. En dat is ook zeker wat Dales wil blijven doen. Luisteren en aanpakken. Zij aan zij aan de slag: bestuur en leden uit alle delen van het land.

Dales is sinds 1980 actief in de politiek als lid van D66. Zijn loopbaan begon hij in de gemeente Purmerend als jongste gemeenteraadslid van Nederland. In 1990 werd Dales gekozen tot gemeenteraadslid voor D66 in Alphen aan den Rijn. Dales werd in 1994 benoemd tot wethouder van Alphen aan den Rijn. Sinds medio januari 2001 is hij burgemeester van Breukelen. Daarnaast vervult hij andere maatschappelijke functies. Dales is onder andere voorzitter van de Raad van Toezicht Provinciale bibliotheekcentrale Utrecht en lid van de Raad van Toezicht vereniging openbaar onderwijs-facilitair.

bron:Gemeente Breukelen