Op vrijdag 27 mei 2005 om 10.00 uur luidt de heer W.J.F.M. van Beek, burgemeester van Edam-Volendam, de bel van de Alkmaarse kaasmarkt. Voorafgaand aan de kaasmarkt  worden de heer Van Beek en zijn echtgenote ontvangen in het stadhuis door mevrouw M. van Rossen, burgemeester van Alkmaar, en de heer A.M. Godijn, wethouder havens en markten.

Behalve de burgemeester en zijn vrouw zijn ook de leden van het bestuur van de Stichting Kaasmarkt Edam aanwezig. De heer Van Beek laat zich muzikaal vergezellen door de Kaaskapel Edam. Deze kapel bestaat uit 15 leden en zal om 09.45 uur de wandeling van het stadhuis naar het Waagplein muzikaal begeleiden. Ook op het Waagplein verzorgt de Kaaskapel Edam een kort optreden. In 2004 werden de Alkmaarse bestuurders als gast ontvangen tijdens de kaasmarkt in Edam.

Na het luiden van de bel krijgen de heer en mevrouw Van Beek en het bestuur van de Stichting Kaasmarkt Edam een rondleiding over de kaasmarkt, wordt een bezoek gebracht aan de kaasdragerskamer en wordt een wandeling door de historische binnenstad gemaakt.

bron:Gemeente Alkmaar