Op vrijdag 25 augustus opent de burgemeester van Breda, de heer P.A.C.M. van der Velden met het luiden van de bel om 10.00 uur, de kaasmarkt. Hij doet dat op uitnodiging van mevrouw A. van Dam, wethouder van onder andere ‘havens en markten’.

De heer en mevrouw Van der Velden worden voorafgaand aan het bezoek aan de kaasmarkt, in het stadhuis ontvangen door wethouder Van Dam. Na het luiden van de bel van de kaasmarkt, om 10.00 uur precies, krijgen de gasten een rondleiding over de markt. Daarna gaat het gezelschap naar de kaasdragerskamer waar de kaasvader uitleg geeft over de tradities van het Alkmaarse kaasdragergilde. Aansluitend volgt een stadswandeling en een werklunch.

Wethouder Van Dam
Wethouder Rian van Dam (PvdA) werkte tot haar installatie in april jl., vanaf 1997
bij de gemeente Breda. Als laatste als directeur directie bedrijven van de dienst stadsbeheer. Vanwege de goede relatie heeft ze de heer en mevrouw Van der Velden uitgenodigd. Breda maakt evenals Alkmaar deel uit van de 31 steden die participeren in het Grotestedenbeleid. Ook vindt er tussen de twee steden onderlinge kennisuitwisseling plaats.

bron:Gemeente Alkmaar