Buurse – Politie houdt vijf verdachten aanOp zondag 24 juli omstreeks 03.00 uur vond een mishandeling plaats van een 17-jarige jongen uit Enschede. De jongen was uit geweest bij een horecagelegenheid in Buurse en daar door een groepje jongeren in elkaar getrapt. Uit het daarna ingestelde onderzoek kon de politie vanaf dinsdag 26 juli 5 jongeren aanhouden, drie jongemannen resp. 17, 18 en 19 jaar en 2 meisjes resp. 16- en 17 jaar allen woonachtig in Buurse.

Aanleiding was het contact dat de 17-jarige Enschedeër had met een meisje uit Buurse. Dit stond de groep kennelijk niet aan, waarop met name het mannelijke deel de 17-jarige Enschedeër aanviel. De 17-jarige Enschedeër liep daarop weg met zijn Nadat hij op de grond was gevallen gaven zij hem meerdere trappen tegen zijn lichaam. Ook werd daarbij zijn fiets geheel vernield. De beide vrouwelijke verdachten stonden er bij en grepen niet in.

De 17-jarige stelde zich onder doktersbehandeling, doch aanvankelijk leek het letsel mee te vallen. Echter op woensdagavond 27 juli verslechterde zijn toestand en werd hij met onder andere inwendige bloedingen in het ziekenhuis opgenomen. De politie maakt proces-verbaal op ter zake openlijke geweldpleging.

Bron: Politie TwenteComments are closed.
%d bloggers liken dit: