BVN zendt op woensdag 26 oktober de gezamenlijke  televisieactie van de publieke omroepen ter ondersteuning van de giroactie 800800 Help Slachtoffers Aardbeving wereldwijd rechtstreeks uit. Hierdoor kunnen ook Nederlandstaligen in het buitenland de tv-actie volgen. Help Slachtoffers Aardbeving is op BVN van 20.00 uur tot ongeveer 22.20 uur Nederlandse tijd. De afsluiting, waarin de (voorlopige) opbrengst bekend wordt gemaakt, is bij BVN van 23.45 tot 24.00 uur Nederlandse tijd te zien.

Voor Nederlanders in het buitenland is het niet mogelijk om rechtstreeks op giro 800800 te storten. Hoe zij wel kunnen doneren, is te vinden op www.bvn.tv.

De televisieactie van de publieke omroepen wordt opgebouwd rond een benefietwedstrijd die de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond heeft georganiseerd. Op woensdag speelt een team bestaande uit Pakistani en Indiërs tegen het Nederlandse herenelftal op het terrein van HC Rotterdam. In de rechtstreekse uitzending vanaf HC Rotterdam worden beelden van deze benefietwedstrijd afgewisseld met studiogesprekken, reportages, rechtstreekse verbindingen met het rampgebied etc.

Het actieprogramma van de publieke omroep op Nederland 2 wordt ondersteund door de RTL 4, SBS, Talpa en de Wereldomroep, die in hun programma's aandacht besteden aan de televisieactie. Ook de Wereldomroep zal in haar uitzendingen over de hele wereld aandacht schenken aan de aktie.

bron:BVN