(Persbericht) Eenvoudig datamanagement ongeacht IT-infrastructuur

Utrecht, 20 september 2011 - CA Technologies introduceert CA ARCserve® r16, een uitgebreide, hybride softwaretoepassing voor databeveiliging. Gebruikers kunnen gegevens, applicaties en services beschermen binnen zowel virtuele, traditionele als cloud-omgevingen.

Flexibel licentiemodel vereenvoudigt beheer
CA ARCserve r16 verenigt uiteenlopende datamanagement-functies in een schaalbare, modulaire architectuur. Bovendien is software van derden zoals monitoring tools, management-platformen en toepassingen van service providers als Amazon Web Services, Microsoft, N-able en LabTech, gemakkelijk te integreren. Gebruikers kunnen met een enkele licentie meerdere beveiligingsfuncties aanschaffen, afgestemd op de hoeveelheid storage die ze willen beschermen. Hierdoor wordt het beheer van heterogene IT-omgevingen een stuk eenvoudiger.

Het nieuwe licentiemodel biedt service providers gelegenheid om een volledig databeschermings- en beheerpakket samen te stellen en aan te bieden. CA ARCserve r16 is ook in een traditioneel licentiemodel verkrijgbaar.

Lage kosten voor compleet beheer
"De meeste bedrijven besteden veel tijd en geld aan het beschermen van bedrijfskritische gegevens en toepassingen. Ze zijn hierbij aangewezen op een mix van back-uptoepassingen voor conventionele servers, virtuele machines en cloud-data. Er is nauwelijks samenhang tussen die oplossingen, met het risico van uitval of verlies als gevolg", aldus Jheroen Diekstra, Channel Account Director CA Technologies Nederland. "CA ARCserve r16 speelt hierop in door databescherming voor alle IT-omgevingen te combineren. Hierdoor dalen zowel de kosten als de inspanningen die men moet doen om uiteenlopende data te beschermen."

Cloud-ondersteuning
CA ARCserve r16 biedt de keuze om data lokaal op te slaan of in de cloud. De toepassing introduceert een cloud verbindingslaag gedeeld door alle databeschermingscomponenten, zoals traditionele back-up van bestanden, disk imaging, replicatie en hoge beschikbaarheid. Dit biedt een geïntegreerde aanpak van hybride cloud-opslag, zodat public en private cloud-diensten als Amazon Web Services, Microsoft Windows Azure en Eucalyptus gemakkelijker zijn in te zetten voor onder andere off-site databescherming, archivering en failover.

Gebruikers van CA ARCserve r16 kunnen Amazon Elastic Compute Cloud (EC2) inzetten als disaster recovery infrastructuur. Hierdoor zijn ze verzekerd van een snel herstel in geval van uitval van de on-site infrastructuur. Dankzij deze cold standby-technologie zijn investeringen in redundante hardware en cloud computing niet langer nodig.

Bescherming van virtuele infrastructuur
CA ARCserve r16 Central Host-Based VM Backup is een nieuwe toepassing die virtuele infrastructuur beschermt met image-gebaseerde host-level beveiliging voor VMware vSphere. Daarnaast biedt de toepassing volledige systeemreplicatie en hoge beschikbaarheid voor Microsoft Hyper-V, VMware vSphere en Citrix XenServer. Dankzij volledig bare-metal herstel en volledige systeem-failover van complete VM's kunnen bedrijven beter hun steeds strengere SLA's nakomen. Herstel van losse applicaties en bestanden of mappen kan in enkele minuten plaatsvinden.

Met de nieuwe CA ARCserve r16 Central Virtual Standby is de aanmaak van automatische image-gebaseerde herstelpunten naar VMware Virtual Disk- of Microsoft Virtual Hard Disk-formaten te plannen. Door deze back-up-images als standby virtuele machines beschikbaar te hebben, is uitval van services en verlies van data nog sneller te herstellen.

Verbeteringen aan bestaande componenten
Alle belangrijke componenten van CA ARCserve r16, waaronder ARCserve Backup, ARCserve D2D en ARCserve Replication and High Availability, zijn verbeterd. Aanpassingen betreffen onder andere een nieuwe AES encryptie om data beter te beschermen en een betere integratie tussen traditionele en image-gebaseerde back-up. CA ARCserve biedt geïntegreerde back-up naar disk, tape of cloud, storage resource management, infrastructuurvisualisatie en datadeduplicatie.

Mogelijkheden voor channel-partners
"De toenemende aandacht en het gebruik van cloud computing, virtualisatie en andere geavanceerde IT-oplossingen biedt nieuwe kansen voor onze channel-partners. Maar het roept ook vragen op over hoe deze oplossingen het beste te vermarkten en te ondersteunen", aldus William Brandel, senior director Ingram Micro Advanced Computing Division in de VS. "Het nieuwe, vereenvoudigde licentiemodel en de flexibele, combinerende architectuur van CA ARCserve r16 maakt het voor partners gemakkelijk om databescherming als een stand-alone managed IT-service aan te bieden of als geïntegreerde oplossing, die perfect draait in de cloud, on-premise of in een tussenvorm. Als partner van CA Technologies zijn we perfect in staat om de gezamenlijke channel-partners te helpen bij de verkoop van ARCserve r16 en zo de totale omzet te vergroten.

Over CA Technologies
CA Technologies (NASDAQ: CA) is een leverancier van software en oplossingen voor IT-management met expertise binnen alle IT-omgevingen, van mainframe en gedistribueerd tot virtueel en cloud. CA Technologies beheert en beveiligt IT-omgevingen en stelt klanten in staat flexibelere IT-diensten te leveren. De innovatieve producten en diensten van CA Technologies verschaffen IT-organisaties het inzicht en de controlemiddelen die essentieel zijn om bedrijven flexibel te laten opereren. De meeste ondernemingen in de Global Fortune 500 vertrouwen op CA Technologies voor het beheer van hun evoluerende IT-ecosystemen. Meer informatie over CA Technologies vindt u op www.ca.com/

Abonneer op CA Technologies

CA ARCserve: www.arcserve.com/
Onderzoeksrapport 'Insights: data protection and the cloud 2011' http://www.arcserve.com/gb/lpg/insights.aspx
CA-nieuwsbrieven www.ca.com/us/news/content.aspx?cid=170073
CA-persberichten www.ca.com/us/rss/
CA YouTube Channel www.youtube.com/CAIncVideo
CA podcasts www.ca.com/us/rss/
CA blogs community.ca.com/blogs/Bloggers.aspx
CA Twitter twitter.com/ca_benelux
Contact:
Co-Workx
Maria Tunnisen
[email protected]
+31 (0)6-19 29 03 19