(Persbericht) Hulpmiddel bij de afweging services en applicaties via private, publieke of hybride cloud-omgevingen
Utrecht, 16 november 2011 - Het wordt voor organisaties steeds lastiger om een goede afweging te maken tussen de verschillende cloud-vormen en traditionele modellen. CA Technologies introduceert daarom CA Cloud 360. Bedrijven kunnen hiermee een afgewogen beslissing nemen welke applicaties en services het meest geschikt zijn voor een private, public of hybride cloud-model.

CIO's en IT-managers krijgen met CA Cloud 360 van te voren een goed beeld van de aspecten die gepaard gaan bij de overstap naar verschillende cloud-modellen en kunnen effectieve cloud-diensten in minder dan drie maanden realiseren. Zij kunnen doordachte en duurzame cloud-strategieën opstellen, waarmee business services kunnen worden gerealiseerd op het moment dat de business hier behoefte aan heeft. Ook krijgen zij een nauwkeurige schatting van de kosten, risico's en terugverdientijd die hiermee gepaard gaan.

Aanpak in vier fasen
CA Cloud 360 biedt IT-management een flexibele 4-fasen aanpak. Hiermee hebben zij de benodigde handvatten om het complexe proces te doorlopen om diensten uit de cloud te leveren. De oplossing helpt bedrijven bij het modelleren en simuleren van de componenten van samengestelde diensten. Daarnaast kunnen zij de eisen en wensen in kaart brengen van de capaciteit die benodigd is. Ten slotte kunnen organisaties vooraf een beeld krijgen van de kosten die nodig zijn voor het verbeteren van het ontwerp en het in gebruik nemen van de diensten. Op basis van deze informatie kunnen zij uiteindelijk een gefundeerde beslissing maken over het wel of niet investeren in de diensten.

De oplossing combineert een uitgebreide reeks aan producten voor het beheren van IT met de ervaring van virtualisatie- en cloud-specialisten van CA Technologies. De vier fasen voor het plannen van het proces voor clouddiensten bestaan uit:
Een analyse van het applicatieportfolio: Het traject start met een eendaagse workshop voor het in kaart brengen en analyseren van het portfolio. Hierna volgt een diepgaande inventarisatie van de cloudapplicaties en analyse van de diensten uit het portfolio. Op deze manier krijgen organisaties inzicht in de bedrijfswaarde, complexiteit, geschiktheid van toepassingen voor cloud-services. Hierbij wordt gebruik gemaakt van onder andere CA Cloud Services en CA Clarity PPM On Demand.
Service level performance en management: voor het definiëren en vastleggen van de service level agreements (SLA's) in zowel de cloud als in traditionele IT-omgevingen. Hiervoor wordt CA Oblicore Guarantee On Demand ingezet.

Voorspellende capaciteitenanalyse en beheermogelijkheden: voor het analyseren, voorspellen en optimaliseren van de benodigde capaciteiten in een fysieke, virtuele en hybride infrastructuur. Met gebruik van CA Capacity Management and Reporting Suite and CA Virtual Placement Manager.

Simulatie van het virtualiseren van services en het gedrag van applicaties: voor het ontwikkelen en testen van cloud en hybride applicaties in een gesimuleerde productieomgeving. Met behulp van CA LISA Suite.

Beslissing onderbouwen
Marco van Lieverloo, general manager CA Technologies Nederland: "CIO's en IT-managers verleggen momenteel hun focus van traditionele ondersteunende, kostenbesparende activiteiten naar het leveren van innovatie en bedrijfswaarde. CA Cloud 360 biedt hen de beste combinatie van technologie en ervaring zodat ze goed onderbouwde beslissingen kunnen nemen. CIO's en IT-managers zijn nu in staat om alle voordelen van cloud computing te realiseren. Bovendien kunnen zij de time-to-market aanzienlijk versnellen met flexibele business services, die leiden tot innovatie en concurrentievoordelen.

Over CA Technologies
CA Technologies (NASDAQ: CA) is een leverancier van software en oplossingen voor IT-management met expertise binnen alle IT-omgevingen, van mainframe en gedistribueerd tot virtueel en cloud. CA Technologies beheert en beveiligt IT-omgevingen en stelt klanten in staat flexibelere IT-diensten te leveren. De innovatieve producten en diensten van CA Technologies verschaffen IT-organisaties het inzicht en de controlemiddelen die essentieel zijn om bedrijven flexibel te laten opereren. De meeste ondernemingen in de Global Fortune 500 vertrouwen op CA Technologies voor het beheer van hun evoluerende IT-ecosystemen. Meer informatie over CA Technologies vindt u op www.ca.com/

Abonneer op CA Technologies

CAworld www.ca.com/press/caworld
CA-nieuwsbrieven www.ca.com/us/news/content.aspx?cid=170073
CA-persberichten www.ca.com/us/rss/
CA YouTube Channel www.youtube.com/CAIncVideo
CA podcasts www.ca.com/us/rss/
CA blogs community.ca.com/blogs/Bloggers.aspx
CA Twitter twitter.com/ca_benelux

Contact:
Co-Workx
Erik van de Nadort
[email protected]
+31 (0)6-22 84 19 19