Managementoplossingen van CA Technologies ondersteunen en integreren met de cloud- en virtuele desktoptechnologieën van Citrix

Utrecht, 24 oktober 2012 - CA Technologies en Citrix zijn een samenwerking aangegaan om bedrijven en service providers extra mogelijkheden te bieden voor het beheren en monitoren van cloud- en desktopvirtualisatie oplossingen op basis van Citrix-technologie. Hierdoor kunnen zij hun interne flexibiliteit en productiviteit aanzienlijk verbeteren.

Cloud-infrastructuur
Het eerste deel van de samenwerking tussen de twee organisaties richt zich op het optimaal benutten van de beheeroplossingen van CA Technologies. Organisaties krijgen hiermee volledig inzicht in het functioneren van hun public en private cloud-omgevingen die zijn gebouwd met behulp van Citrix CloudPlatform-technologie. Deze samenwerking legt in eerste instantie de focus op de volgende onderdelen:

à¢â‚¬¢    CA Nimsoft Monitor ondersteunt Citrix CloudPlatform en Citrix XenServer voor het monitoren van de prestaties en de beschikbaarheid van op afstand geplaatste, en beveiligde cloud-implementaties.
à¢â‚¬¢    CA Automation Suite for Clouds ondersteunt Citrix CloudPlatform, zodat organisaties gebruik kunnen maken van self-service faciliteiten, orchestratie, geautomatiseerde processen en hulpmiddelen voor het meten en doorbelasten van de infrastructuur.
à¢â‚¬¢    CA Server Automation, een onderdeel van CA Automation Suite for Clouds, ondersteunt nu ook orchestratie op basis van XenServer.

Desktopvirtualisatie
Het tweede aspect van de samenwerking richt zich op het optimaal benutten van de managementoplossingen van CA Technologies, zodat een consistente vorm van lifecycle management mogelijk wordt. Organisaties krijgen hierdoor een goed inzicht in de mate waarin de virtuele app- en desktop-oplossingen van Citrix voldoen aan de sevice level-afspraken. De samenwerking richt zich in eerste instantie op de volgende punten:

à¢â‚¬¢    De CA Nimsoft Monitor for VDI ondersteunt nu Citrix XenDesktop. Het biedt een volledig inzicht in de status, de beschikbaarheid en de prestaties van de gehele VDI-implementatie - van applicatieonderdelen van de virtuele desktop tot en met de onderliggende hardware-infrastructuur.
à¢â‚¬¢    De CA Client Automation en CA Virtual Desktop Automation ondersteunen Citrix Desktop om een consistente managementinfrastructuur te leveren voor de lifecycle van zowel virtuele als fysieke desktops.
à¢â‚¬¢    CA Infrastructure Management ondersteunt Citrix Desktop zodat een goed inzicht wordt verkregen in de prestaties van Citrix Desktop, de beschikbaarheid hiervan, de capaciteit en de managementgegevens vanuit de onderliggende infrastructuur.

"Door deze samenwerking willen wij het voor IT-afdelingen van zowel bedrijven als service providers mogelijk maken om diensten van hoge kwaliteit aan te bieden op basis van de Citrix CloudPlatform - en Citrix XenDesktop-omgevingen," zegt Marco van Lieverloo, Country Manager van CA Technologies in Nederland."We kijken ernaar uit om met Citrix te werken, zodat prestatiemanagement en automatisering kunnen worden aangeboden voor op Citrix-technologie gebaseerde cloud-, datacenter- en netwerkomgevingen."

Over CA Technologies
CA Technologies (NASDAQ: CA) helpt bedrijven met zijn IT management oplossingen complexe IT-omgevingen te beheren en te beveiligen, ter ondersteuning van flexibele business services. Bedrijven zetten CA Technologies software en SaaS-oplossingen in om innovatie te versnellen, infrastructuren te transformeren en gegevens en identiteiten te beschermen; van het datacenter tot in de cloud. Meer informatie over CA Technologies vindt u op www.ca.com

Abonneer op CA Technologies

à¢â‚¬¢    CAworld www.ca.com/press/caworld
à¢â‚¬¢    CA-nieuwsbrieven www.ca.com/us/news/content.aspx?cid=170073
à¢â‚¬¢    CA-persberichten www.ca.com/us/rss/
à¢â‚¬¢    CA YouTube Channel www.youtube.com/CAIncVideo
à¢â‚¬¢    CA podcasts www.ca.com/us/rss/
à¢â‚¬¢    CA blogs community.ca.com/blogs/
à¢â‚¬¢    CA Twitter twitter.com/ca_benelux

Over Citrix
Citrix (NASDAQ:CTXS) verandert de werkwijze en samenwerking van organisaties en IT in het cloud-tijdperk. Met marktleiderschap op het gebied van cloud-, samenwerkings-, netwerk- en virtualisatietechnologieën, voorziet Citrix in mobiele werkstijlen en cloud-diensten wat complexe bedrijfs-IT eenvoudiger en toegankelijker maakt voor 260.000 organisaties. Elke dag bereikt Citrix 75 procent van de internetgebruikers met haar producten en werkt zij samen met meer dan 10.000 bedrijven in 100 landen. De jaaromzet over 2011 betrof 1,76 miljard euro. Meer informatie vindt u op www.citrix.com

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular