(Persbericht) Gevarieerd en breed aanbod van oplossingen helpt ondernemingen en service providers met cloud computing sneller business-services te leveren

Utrecht, 10 augustus 2011 - Een snellere marktintroductie van nieuwe producten en diensten en lagere operationele kosten hebben de vraag naar cloud computing aangewakkerd. Om bedrijven te helpen de juiste keuzes te maken in het brede marktaanbod van cloud computing zet CA Technologies (NASDAQ: CA) een reeks nieuwe en vernieuwde producten en oplossingen in de markt. Met deze producten kunnen zowel bedrijven als service providers snel business services implementeren tegen de lagere kosten die de cloud met zich mee brengt.

Cloud Choice
Bedrijven staan op dit moment voor de beslissing of en wanneer zij een applicatie overhevelen naar de cloud. Is die beslissing eenmaal genomen, dan is de vraag wat voor soort cloud dienst ze willen afnemen - public, private, of een tussenvorm. Bij het maken van de juiste keuzes zijn efficiënt beheer en veiligheid van de bedrijfsinformatie de belangrijkste aandachtspunten. Om ervoor te zorgen dat klanten cloud computing succesvol inzetten biedt CA Technologies onder de noemer 'Cloud Choice' een brede verzameling producten en oplossingen aan waarin de levenscyclus van een cloud-dienst centraal staat. In dit proces zijn het plannen, ontwerpen, leveren, beveiligen en beheren van cloud-diensten als verschillende stappen te onderscheiden.

Nieuwe producten
CA Technologies kondigt de volgende producten en oplossingen aan die een succesvolle adoptie van cloud computing mogelijk maken:

CA Business Service Insight 8.0
Met CA Business Service Insight kunnen ondernemingen cloud-initiatieven plannen en realiseren en prestaties van traditionele en cloud-gebaseerde it-diensten monitoren. Door mogelijkheden aan te bieden om it-diensten in kaart te brengen, ze te vergelijken en de service levels te meten, kan de afnemer goed geïnformeerde beslissingen nemen.

CA Business Service Insight helpt klanten ook prestatie- en beveiligingsrisico's te verminderen door het gebruik van traditionele en cloud-diensten in een hele it-omgeving te inventariseren. Flexibiliteit en de klanttevredenheid verbeteren door inzicht te geven in de prestaties van diensten zoals ze worden afgenomen door de eindgebruikers.

CA Automation Suite for Data Centers 12.5
Deze geïntegreerde oplossing voor geautomatiseerd beheer van het datacenter stelt IT in staat om te reageren op de behoeften van afnemers, waaronder bijvoorbeeld de mogelijkheid om rekencapaciteit op aanvraag te kunnen bieden. CA Automation Suite for Data Centers 12.5 bevat nieuwe mogelijkheden rond de snelle server imaging-technologie van CA Technologies die een vendor lock-in helpen voorkomen. Dit stelt klanten in staat om rekentaken en applicaties zonder onderbreking over te hevelen tussen de eigen infrastructuur en de cloud om aan de vraag en prestatie-afspraken te kunnen voldoen.

Deze nieuwe release bevat nieuwe versies van CA Server Automation, CA Virtual Automation, CA Configuration Automation en CA Process Automation.

CA AppLogic 3.0
Dit kant-en-klare cloud computing-platform stelt bedrijven in staat om virtuele business services te ontwerpen en te leveren met gebruik van private en public clouds. Met een intuïtieve visuele interface kunnen bedrijven de infrastructuur bepalen, applicaties toewijzen aan de infrastructuur en dit monitoren en beheren in een simpele browser. Met de nieuwe release, kunnen klanten het gebruik van de hypervisor ESX van VMware en de Xen hypervisor van Citrix combineren in hetzelfde servercluster. Dit biedt flexibiliteit bij het leveren van cloud services. Daarnaast kunnen klanten rekentaken importeren door gebruik te maken van het Open Virtualization Format (OVF). Hierdoor blijven bestaande virtualisatie investeringen beschermd.

Een nieuwe Global Fabric Controller zorgt voor automatische detectie-en inventarisatie van systemen om de installatie van het beheersysteem te vereenvoudigen en operationele kosten binnen de perken te houden. Rol-gebaseerde toegangscontrole biedt nieuwe mogelijkheden om de veiligheid te verbeteren. Bedrijven die interne applicaties op de CA AppLogic cloud-platform hebben draaien kunnen hun applicaties relatief eenvoudig verplaatsen naar een servicepartner die zijn cloud diensten ook met hulp van de CA AppLogic software beheert.

CA Automation Suite for Clouds 1.0
Deze nieuwe uit meerdere componenten opgebouwde oplossing biedt de mogelijkheid om een eigen cloud voorziening te leveren. Deze kant-en-klare oplossing maakt een snelle, voorspelbare en veilige realisatie van cloud-infrastructuur mogelijk voor bedrijfskritische diensten die gebaseerd zijn op hybride omgevingen.

Dit geteste en uitbreidbare raamwerk is speciaal ontworpen zodat klanten en servicepartners hun technologie snel in kunnen voeren en de time to value kunnen versnellen. Het systeem bevat vooraf ontworpen workflows voor self-service delivery van virtuele en fysieke infrastructuur en applicatie-diensten, waardoor het ideaal is voor zowel IaaS omgevingen als ook eenvoudig uit te breiden is naar bestaande en toekomstige geautomatiseerde cloud services. CA Automation Suite for Clouds bestaat uit CA Server Automation, CA Virtual Automation, CA Process Automation, CA Configuration Automation en CA Service Catalogus.

CA Virtual Placement Manager 1.0
Deze oplossing helpt bedrijven hun virtuele infrastructuur te ontwerpen en uit te leveren. Het is een nieuwe benadering van capaciteitsmanagement door automatische herkenning van de optimale belasting van de onderliggende infrastructuur, voorspelling van de capaciteit die nodig is voor een rekentaak, het incalculeren van prestatieniveaus en de impact op de responstijden voor systemen, terwijl ook de impact van nieuwe en bestaande virtuele machines op de serverinfrastructuur in de gaten wordt gehouden. Gebruikers kunnen deze analyses uitvoeren op bestaande en verzonnen infrastructuur.

Het is een oplossing die rekentaken helpt toekennen en verplaatsen over serverinfrastructuur heen. Deze software is gebaseerd op de technologie die CA Technologies in handen kreeg met de overname van Hyperformix en die later doorontwikkeld is. In dit systeem zit een infrastructuur bibliotheek die de prestaties en de bezettingsgraad van tal van meetsystemen kan uitlezen en ondersteunen. CA Virtual Placement Manager helpt een wildgroei aan virtual machines voorkomen door met behulp van een gepatenteerde analysemethode veilig het aantal virtuele machines op een server te optimaliseren.

Over CA Technologies
CA Technologies (NASDAQ: CA) is een leverancier van software en oplossingen voor IT-management met expertise binnen alle IT-omgevingen, van mainframe en gedistribueerd tot virtueel en cloud. CA Technologies beheert en beveiligt IT-omgevingen en stelt klanten in staat flexibelere IT-diensten te leveren. De innovatieve producten en diensten van CA Technologies verschaffen IT-organisaties het inzicht en de controlemiddelen die essentieel zijn om bedrijven flexibel te laten opereren. De meeste ondernemingen in de Global Fortune 500 vertrouwen op CA Technologies voor het beheer van hun evoluerende IT-ecosystemen. Meer informatie over CA Technologies vindt u op www.ca.com/

Abonneer op CA Technologies
CA-nieuwsbrieven www.ca.com/us/news/content.aspx?cid=170073
CA-persberichten www.ca.com/us/rss/
CA YouTube Channel www.youtube.com/CAIncVideo
CA podcasts www.ca.com/us/rss/
CA blogs community.ca.com/blogs/Bloggers.aspx
CA Twitter twitter.com/ca_benelux

Contact:
Co-Workx
Maria Tunnisen
[email protected]
+31 (0)6-19 29 03 19