(Persbericht) Softwarematige oplossingen zijn efficiënter, gebruiksvriendelijker en veiliger

Utrecht, 4 mei 2011 - Hardware tokens vormen een security-aanpak waarvan de houdbaarheidsdatum inmiddels ruimschoots verstreken is, zegt Henk van der Heijden, vice president security EMEA, van CA Technologies. 'Het verplicht bij ons dragen van dit soort apparaten is voor de steeds mobieler wordende werknemer simpelweg te lastig. Bovendien is het bij gebruik van hardware tokens bepaald niet eenvoudig om de effecten van eventuele security-incidenten terug te draaien.'

CA ArcotID
CA Technologies biedt gebruikers van RSA SecurID-tokens daarom de mogelijkheid om hun RSA-tokens à©à©n-op-à©à©n om te ruilen voor CA ArcotID secure software credentials. Voor ieder RSA SecurID-token verschaft CA Technologies een enterprise-licentie voor de CA ArcotID-software credentials met een looptijd van drie jaar. Dit aanbod omvat tevens een licentie op de CA Arcot WebFort authenticatieserver. De enige kosten die klanten maken, heeft betrekking op onderhoud. De actie loopt tot 30 september 2011.

Softwarematige authentificatie
Arcot biedt al jaren een op softwarematige authentificatiemethode. Deze aanpak heeft zich in de praktijk ruimschoots bewezen. CA ArcotID wordt inmiddels wereldwijd door meer dan dertig miljoen gebruikers toegepast en biedt een zeer flexibele en eenvoudig in gebruik te nemen security-oplossing.

De voordelen van en op softwarematige authentificatie gebaseerde security-aanpak ten opzichte van het gebruik van hardware tokens zijn:

- Eenvoudig in gebruik te nemen en te beheren - De CA ArcotID softwarematige identiteit ('software credential') kan op eenvoudige en veilige manier worden gedownload. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een cryptografische camouflagemethode die ontdekking door onbevoegden onmogelijk maakt. Dit is een veel efficiëntere manier van werken dan het gebruik van een hardware token die moet worden gefabriceerd, fysiek moet worden verscheept naar de gewenste locatie, om daar te worden uitgereikt aan de feitelijke gebruiker. Daar komt bij dat in het geval van een security-incident een softwarematige authentificatieprocedure zoals CA ArcotID en groot snelheidsvoordeel biedt: de niet langer als veilig beschouwde identiteit kan direct wordt gereset. Het vervangen van een verdachte hardware token kost veel meer tijd, want vraagt om een fysieke vervanging van de token.

- Flexibele oplossing - De CA ArcotID kan worden gebruikt in combinatie met tal van applicaties en platformen. Bovendien gaat het om een zeer schaalbare oplossing die desnoods door miljoenen gebruikers kan worden toegepast. Ook kunnen de software credentials worden opgeslagen op zowel PC's, notebooks, tablets als bijvoorbeeld smartphones.

- Ongekend veilige oplossing - De CA ArcotID software credential combineert een X.509v3 digitaal certificaat met een gepatenteerde cryptografische camouflage-technologie voor het beschermen van de private sleutel. Met deze private sleutel kunnen gebruikers zich snel en veilig authentificeren. Voor iedere CA ArcotID-gebruiker maakt en beheert iedere organisatie deze private sleutels zelf en slaat deze bovendien zelf op. Er is dus geen sprake van een externe partij die software credentials opslaat, zodat de kans op verlies van gegevens nog verder wordt verkleind.

Rapid Implementation Service
Bedrijven die gebruik maken van deze omruilactie, kunnen profiteren van een zogeheten 'Rapid Implementaton Service'. Deze bestaat onder andere uit een aantal basis-workflows en -templates voor het downloaden van de credentials en de benodigde server. Ook bevat deze service alle informatie die nodig is om tot een standaard configuratie van de software te komen. Organisaties die behoefte hebben aan meer ondersteuning, kunnen gebruikmaken van aanvullende diensten die CA Technologies biedt.

Kijk voor meer informatie op www.ca.com/replaceSecurID/

Over CA Technologies
CA Technologies (NASDAQ: CA) is een leverancier van software en oplossingen voor IT-management met expertise binnen alle IT-omgevingen, van mainframe en gedistribueerd tot virtueel en cloud. CA Technologies beheert en beveiligt IT-omgevingen en stelt klanten in staat flexibelere IT-diensten te leveren. De innovatieve producten en diensten van CA Technologies verschaffen IT-organisaties het inzicht en de controlemiddelen die essentieel zijn om bedrijven flexibel te laten opereren. De meeste ondernemingen in de Global Fortune 500 vertrouwen op CA Technologies voor het beheer van hun evoluerende IT-ecosystemen. Meer informatie over CA Technologies vindt u op www.ca.com/

Abonneer op CA Technologies
CA-nieuwsbrieven www.ca.com/us/news/content.aspx?cid=170073
CA-persberichten www.ca.com/us/rss/
CA YouTube Channel www.youtube.com/CAIncVideo
CA podcasts www.ca.com/us/rss/
CA plogs community.ca.com/blogs/Bloggers.aspx
CA Twitter twitter.com/ca_benelux