(Persbericht) ITKO's simulatietechnologie vereenvoudigt applicatieontwikkeling

Utrecht, 1 juli 2011 - CA Technologies neemt Interactive TKO over voor een bedrag van 330 miljoen dollar. ITKO is gespecialiseerd in simulatietechnologie waarmee applicaties in hybride omgevingen of pure cloud-omgevingen sneller en effectiever zijn te ontwikkelen.

De technologie van ITKO stelt gebruikers in staat na te gaan hoe applicaties presteren in verschillende omgevingen. Hierdoor worden risico's verkleind en is de terugverdientijd aanzienlijk korter. Bedrijven die complexe hybride toepassingen ontwikkelen, daarbij gebruikmaken van cloud-diensten en het agile ontwikkelen van applicaties, profiteren van een aanzienlijk kortere ontwikkelingstijd, hogere servicekwaliteit en besparen miljoenen euro's op onderzoek- en testkosten.

IT-management
CA Technologies voegt met ITKO een belangrijke dimensie toe aan IT-management en zal de technologie inzetten om de volledige service-levenscyclus te beheren. IT-afdelingen moeten snel nieuwe technologieën adopteren zoals hybride applicatiearchitecturen en cloud-diensten, om te voldoen aan bedrijfsdoelstellingen zoals kortere introductiecycli en lagere kosten. Alleen door volledig IT-management, inclusief automatisering en security tot governance en servicegaranties, is aan deze eisen te voldoen.

CA Technologies en ITKO
ITKO boekte in de laatste twaalf maanden (periode eindigend op 31 maart 2011) een omzet van 39 miljoen dollar, hetgeen ongeveer twee keer zoveel is als de periode daarvoor. Het bedrijf was zeer winstgevend met een positieve cash-flow. Shridhar Mittal, voorheen president en CEO van ITKO, is aangesteld als general manager van ITKO, een divisie van CA Technologies. Naar verwachting stappen alle 120 medewerkers van ITKO over naar CA Technologies.

Kijk voor het complete persbericht over de overname op http://investor.ca.com .

Over CA Technologies
CA Technologies (NASDAQ: CA) is een leverancier van software en oplossingen voor IT-management met expertise binnen alle IT-omgevingen, van mainframe en gedistribueerd tot virtueel en cloud. CA Technologies beheert en beveiligt IT-omgevingen en stelt klanten in staat flexibelere IT-diensten te leveren. De innovatieve producten en diensten van CA Technologies verschaffen IT-organisaties het inzicht en de controlemiddelen die essentieel zijn om bedrijven flexibel te laten opereren. De meeste ondernemingen in de Global Fortune 500 vertrouwen op CA Technologies voor het beheer van hun evoluerende IT-ecosystemen. Meer informatie over CA Technologies vindt u op www.ca.com/

Abonneer op CA Technologies
à¢â‚¬¢ CA-nieuwsbrieven www.ca.com/us/news/content.aspx?cid=170073
à¢â‚¬¢ CA-persberichten www.ca.com/us/rss/
à¢â‚¬¢ CA YouTube Channel www.youtube.com/CAIncVideo
à¢â‚¬¢ CA podcasts www.ca.com/us/rss/
à¢â‚¬¢ CA blogs community.ca.com/blogs/Bloggers.aspx
à¢â‚¬¢ CA Twitter twitter.com/ca_benelux

Contact:
Co-Workx
Aleksandra Andjelic
[email protected]
+31 (0)6-24 24 56 79