Op vrijdag 26 mei 2006 luidt de Alkmaarse cabaretier Bert Klunder om 10.00 uur de bel ter opening van de Alkmaarse kaasmarkt. Klunder is momenteel herstellende van een operatieve ingreep eerder dit jaar en heeft zijn theatertour noodgedwongen op moeten schorten. Nadat Bert Klunder in januari jl. onwel was geworden tijdens de pauze van één van zijn theatervoorstellingen, wees een scan in het Utrechts Medisch Centrum uit dat Bert een cyste in zijn hoofd had. Na dit onderzoek is Bert geopereerd, waarbij de cyste werd verwijderd.

Bert herstelt momenteel in zijn huis in Alkmaar van deze zware ingreep. Dit herstel verloopt voorspoedig, al zal hij de komende tijd nog moeten gebruiken om verder aan te sterken. Door de ziekte van Bert zijn voor dit seizoen alle voorstellingen van zijn theatertour afgelast. Verwacht wordt dat hij in het seizoen 2006-2007 zijn programma weer kan hervatten.

Bert Klunder werd als theatermaker landelijk bekend nadat hij in 1984 samen met Cor van Diemen als “Klunder & Co” zowel de publieks- als juryprijs won van het Camerettenfestifval. Ook speelde Klunder in theaterprogramma’s samen met zijn echtgenote Mylou Frencken. Klunder is naast acteur ook regisseur van onder meer Brigitte Kaandorp, Vincent Bijlo, Angela Groothuizen en Jeroen van Merwijk.Bert wordt vrijdag op de kaasmarkt ontvangen door burgemeester Van Rossen en de kaasvader, de baas van het kaasdragersgilde. Nadat hij de bel heeft geluid wordt hij door de kaasvader rondgeleid over de markt.
bron:Gemeente Alkmaar