(Persbericht) Internet Service Provider kan klanten nu betere Usenet-diensten bieden

Amsterdam, 18 april 2011 - Internet Service Provider CAIW heeft zijn Usenet-diensten uitbesteed aan News-Service.com, Europa‘˜s grootste Usenet-provider voor de zakelijke markt. In het kader van de overeenkomst die beide bedrijven hiervoor hebben gesloten vindt de uitbesteding gefaseerd plaats en zal binnen drie maanden worden afgerond. Eind 2010 ging CAIW op zoek naar mogelijkheden voor het uitbesteden van de binary service en text service. Na een selectieprocedure en een korte testperiode koos CAIW uit een aantal kandidaten News-Service.com als outsourcingpartner.

De overeenkomst met CAIW onderstreept de focus van News-Service.com op de ISP-markt. à¢â‚¬Å“De overeenkomst met CAIW Diensten bevestigt dat de expertise van News-Service.com en de diensten de we aanbieden prima aansluiten op de behoeften van ISP‘˜s,à¢â‚¬ zegt Patrick Schreurs, CEO van News-Service.com. à¢â‚¬Å“De gigantische hoeveelheid data die dagelijks over Usenet wordt verstuurd brengt met zich mee dat ISP‘˜s veel tijd en geld moeten investeren in het beheer van hun servers. Als Usenet-specialist met diepgaande kennis en ervaring kunnen we ISP‘˜s aantrekkelijke mogelijkheden bieden voor het uitbesteden van hun Usenet-activiteiten. Zij kunnen zich dan niet alleen meer richten op hun kernactiviteiten, maar profiteren tegelijkertijd van snelle, betrouwbare verbindingen en een hoge retentie tegen aanzienlijk lagere kosten.à¢â‚¬

CAIW klanten profiteren
CAIW is een aanbieder van radio, digitale televisie, internet en telefonie in diverse gemeenten in Nederland en is in 1981 opgericht. Het bedrijf loopt sindsdien zo veel mogelijk voorop in nieuwe ontwikkelingen. Met de uitbesteding van Usenet-diensten vergroot CAIW de mogelijkheden die het bedrijf kan aanbieden. à¢â‚¬Å“In eerste instantie brengt CAIW zijn diensten omtrent ´Caiway News+' (binary service) onder bij News-Service.com. Hierdoor zullen de specificaties van deze dienst, zoals upload- en downloadsnelheid, aanzienlijk verbeteren. Wat de nieuwe specificaties precies zijn maken we binnenkort bekend. In een later stadium besteden we ook de ´Caiway News‘˜-dienst (text service) uit aan News-Service.com. Dankzij deze overeenkomst met News-Service.com kunnen we nog beter tegemoet komen aan de wensen van onze klanten,à¢â‚¬ zegt Jan Stolte, productmanager van CAIW .

Over Caiway
Caiway levert digitale radio- en televisie over de kabel- en glasvezelnetwerken in de gemeenten Westland, Midden-Delfland, Schiedam, Maassluis, Aalsmeer, Uithoorn, IJsselstein, Loenen aan de Vecht, Krimpen a/d IJssel, Lopik (kern Benschop), Halderberge (kern Oudenbosch), Den Haag (wijk Wateringse Veld), Utrechtse Heuvelrug (kern Doorn), Hilvarenbeek, Gouda en omgeving en een deel van Capelle aan den IJssel. Daarnaast levert Caiway ook internet en telefonie. Meer informatie: caiway.nl.

Over News-Service.com
News-Service.com is Europa‘˜s grootste Usenet provider voor de zakelijke markt. Begonnen als pionier, maar inmiddels een professionele Usenet-partner met 15 jaar ervaring op het gebied van toegang verlenen tot het wereldwijde Usenet aan Resellers, Internet Service Provider en Usenet Providers. Het in 1979 ontwikkelde Usenet is een van de vroegste verschijningsvormen van internet en wordt gebruikt om via nieuwsgroepen op emailachtige wijze berichten onderling uit te wisselen. Klanten van de Usenet provider kunnen rekenen op een betrouwbaar en robuust platform gebaseerd op eigen volledig schaalbare en bewezen in-house technologie, hoge retentie en een ongeëvenaarde Service Level Agreement. News-Service.com is gevestigd in Amsterdam. De directie van News-Service.com bestaat uit Wierd Bonthuis en Patrick Schreurs. Meer informatie: News-Service.com.

The Communication Force
Caroline Breure
Tel: 023-5656850
[email protected]