Zuivelonderneming ontvangt voor haar onderscheidende prestaties in de Russische markt de prestigieuze RUS Prix Award 2005. Campina is door de Russische Federatie uitgeroepen tot de best presterende onderneming in Rusland en krijgt daarvoor vandaag de prestigieuze RUS Prix Award 2005.

Ir M.M.G.M. (Martien) van den Hoven, directeur van de groep Campina International en verantwoordelijk voor Campina Rusland, ontvangt vanavond tijdens een feestelijke bijeenkomst in Den Haag de onderscheiding uit handen van Kirill Gevorgian, Ambassadeur van de Russische Federatie in Nederland.

De RUS Prix Award wordt toegekend aan Nederlandse bedrijven, openbare en culturele instellingen en kunstenaars die zich onderscheidend en met de beste resultaten in Rusland verdienstelijk hebben gemaakt. Met deze onderscheiding uit de Russische Federatie haar waardering voor de succesvolle en positieve ontwikkelingen van economische en culturele samenwerking tussen beide landen. 'Deze samenwerking tussen Nederland en de Russische Federatie is een voorbeeld voor de rest van Europa en de wereld', aldus E.M. Primakov,
voorzitter van de Russische Kamer van Koophandel in het juryrapport.

Campina was met Fruttis de eerste aanbieder van vruchtenyoghurts op de Russische markt. Campina Fruttis is uitgegroeid tot à©à©n van de populairste merken en wordt verkocht van Moskou tot Vladivostok. Na de opstart van het nieuwe productiebedrijf in Stupino (regio Moskou) in 2000 maakte Campina in Rusland een enorme groei door. De afgelopen jaren groeide Campina in Rusland constant met dubbele cijfers (omzet 2004 ruim 100 miljoen euro). Campina Rusland heeft zich actief op de verkoop van zoete desserts geworpen wat veelbelovende resultaten oplevert. Sinds januari van dit jaar is gestart met de lokale productie van zuiveldrinks om tegemoet te komen aan de sterk groeiende vraag naar deze producten van Campina.

'Ik ben er bijzonder trots op dat Campina's activiteiten in Rusland met een RUS Prix Award zijn bekroond', aldus drs J.J.G.M. (Justinus) Sanders, CEO van Campina. 'Als marktgerichte zuivelonderneming hebben we op tijd de kansen van de Russische markt gezien en vooral ook gepakt. Dankzij de steun van en de goede samenwerking met de Russische autoriteiten en internationale partners zoals de Wereldbank, hebben we het juiste fundament weten te bouwen om de Russische markt met onze zuivelproducten te kunnen bedienen. Campina Rusland heeft vervolgens dankzij professioneel management en toegewijde medewerkers de positie kunnen veroveren die de onderneming nu heeft. Campina Rusland is een bloeiend bedrijf met overwegend Russische medewerkers. Een prachtig voorbeeld van waar een ondernemende spirit toe kan leiden', aldus Sanders.

bron:Campina