Op donderdag 23 maart a.s. zal wederom de uitreiking plaatsvinden van de    CANADIAN CULTURAL MERIT AWARD / PRIX CANADIEN DU MERITE CULTURELDeze prijs wordt toegekend aan een persoon of organisatie die zich in Nederland buitengewoon verdienstelijk heeft gemaakt met betrekking tot de promotie van Canadese cultuur in Nederland op het gebied van muziek, dans, theater, film/video, literatuur, beeldende kunst en nieuwe media. Dit jaar wordt de prijs uitgereikt op het gebied van (pop)muziek Cor Schlösser, directeur van De Melkweg in Amsterdam.

Sinds het begin van De Melkweg en vooral sinds 1995 besteedde Schlösserveel aandacht aan muziek uit Canada. Hij vervulde een voortrekkersrol in het ontdekken van Canada op het gebied van alternative pop en rockmuziek.Veel muzikanten die door hem in de loop der jaren zijn gepresenteerd, hebben De Melkweg gebruikt als springplank naar het Europese continent. Bijna elk jaar is er sprake van een prominent Canadees aandeel in het programma, o.a. Neill Young, Alanis Morissette, Bruce Cochburn, Nickelback, The Arcade Fire en op 23 maart: Danko Jones.
Eerdere winnaars van de Cultural Merit Award waren Jan Wolff, directeur van Muziekcentrum de IJsbreker te Amsterdam (1994),  Jaap van Baasbank, producent Van Baasbank & Baggerman in Amsterdam (1996) en Anne Wertheim, directeur van het John Adams Instituut in Amsterdam (1998) en het voltallige managementteam: Ally Derks, Willemien van Aalst, Adriek van Nieuwenhuyzen and Jolanda Klarenbeek van het Internationaal Documentaire Filmfestival Amsterdam (2000) en Tom van Vliet, directeur van World Wide Video Festival (2002). Dit jaar zal de Ambassadeur van Canada in Nederland, mevrouw Colleen Swords, deze prijs overhandigen aan Cor Schlösser tijdens een feestelijke receptie op donderdag 23 maart 2006. Naast een oorkonde, bestaat de prijs uit een Canadees kunstwerk.
bron:Ambassade van canada