Cargill gaat fors investeren in zijn raffinagecapaciteit in de Botlek in Nederland, om de productiecapaciteit voor tropische oliën een sterke impuls te geven.

Cargill gaat de raffinagecapaciteit voor kokos- en palmpitmolie in de Botlekvestiging met meer dan 200.000 ton/jaar verhogen. Daarnaast verhoogt Cargill ook de raffinagecapaciteit voor palmolie in de Botlek met 300.000 ton/jaar, om te kunnen voldoen aan de toegenomen vraag naar palmolie van hoge kwaliteit. De totale capaciteit van de Botlekraffinaderij wordt daarmee verhoogd tot ruim een miljoen ton/jaar.

Het concern gaat de raffinagecapaciteit voor zonnebloem- en maïsolie van de fabriek in Izegem verhogen met 75.000 ton/jaar, om als bedrijf beter in te kunnen spelen op de meer specialistische behoeften van de klant. Deze uitbreiding zal naar verwachting zijn afgerond in het derde kwartaal van 2006.

Jos de Loor, Hoofd van Cargills Refined Oils divisie in Europa, licht toe: Het is voor ons een prioriteit om ons unieke brede assortiment tropische en vloeibare olieproducten te kunnen blijven aanbieden, op het hoge dienstverleningsniveau dat onze klanten van ons verwachten. Dankzij de geplande investeringen kunnen we aan de toenemende behoeften van onze klanten voldoen, door middel van verdere uitbreiding van onze basisproductportfolio. Deze uitgebreide portfolio zal als platform gaan dienen voor de verdere ontwikkeling van onze toegevoegde waarde-activiteiten. Aan de hoge kwaliteit van onze dienstverlening wordt tijdens de werkzaamheden bij onze vestigingen geen enkele concessie gedaan.

bron:produktschap margarine