Champagne is een nieuw Nederlands toneelstuk van Thomas Verbogt dat speciaal is geschreven voor humordiva Carry Tefsen. Hoogstwaarschijnlijk zal Carry met dit stuk haar laatste toneelrol zal spelen, waarbij naast haar komisch talent ook haar vocale kwaliteiten optimaal tot uiting komen. Ondersteund door Hans Cornelissen, Metta Gramberg, Peggy-Jane de Schepper en Frits Jansma zal Carry Tefsen van 17 oktober 2005 tot en met 12 april 2006 in de Nederlandse theaters te zien zijn met Champagne.

Het verhaal
In deze gepeperde komedie, met een aantal songs, bereidt een zangeres haar afscheidstournee voor. De laatste jaren stond ze minder in de schijnwerpers dan ze eigenlijk wilde. De zangeres wil nog een laatste keer schitteren, nog een keer haar oude successen laten horen. Het is oudejaarsavond. Samen met haar jongste dochter, uit haar laatste huwelijk, wacht ze de komst af van haar twee andere kinderen die ze al tien jaar niet gezien heeft.

De twee kinderen uit haar eerste huwelijk, hadden plotseling genoeg van hun moeder wiens wereld uit maar een persoon bestond: haarzelf. Hun hele leven lang hebben de kinderen daar onder geleden en willen daar op oudejaarsavond eindelijk verandering in brengen. De zangeres begrijpt hen niet en bovendien: waarom zo moeilijk doen op zo een feestelijke avond? Champagne!

Als klap op de vuurpijl doet zich nog een onaangename verrassing voor: halverwege de verontrustende avond staat een wel zeer onverwachte gast voor de deur, die, zoals hij zelf zegt, snakt naar enige menselijke warmte. Wat is zijn relatie tot het illustere viertal en hoe gaan ze het nieuwe jaar in?

Champagne is een gepeperde komedie, over het onvermogen elkaar te begrijpen, over angst voor de waarheid, over levensgrote vergissingen. Komisch en scherp!

De cast
De vijfkoppige cast bestaat naast Carry Tefsen uit o.a. Hans Cornelissen (o.a. Piaf, Zeg ns AAA, De Dinner Party en Happy Hour), Metta Gramberg (o.a. Piaf, waarvoor zij in haar creatie als Marlene Dietrich werd genomineerd voor een John Kraaijkamp Musical Award en De Dinner Party), de veelbelovende jonge actrice Peggy-Jane de Schepper(o.a.Costa, Er valt en traan op de Tompoes, Ro Theater- Hondje en Norway Today )en Frits Jansma (Onderweg naar morgen, De Konigin van Hiernaast, Amsterdamned en Honneponnetje)

bron:Sold Out

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular