Catastrofale gevolgen klimaatverandering op landelijke GoedTV!Indrukwekkende documentaire “Klimaatchaos in het Zuiden” wordt op woensdag 19 mei om 22:00 uur uitgezonden op de landelijk digitale tv-zender GoedTV.

Regisseur Geert de Belder: “Klimaatchaos in het Zuiden” toont de directe impact van óns leven op het leven van landbouwers en andere mensen in het Zuiden.

De klimaatverandering eist nu al miljoenen slachtoffers. Niet bij ons, maar in het Zuiden. Landbouwers, veetelers en vissers klagen er over dolgedraaide seizoenen, alles vernietigende stortbuien en cyclonen, verschroeiende droogte, en een gebrek aan zoet water. De toenemende armoede doet velen op zoek gaan naar een nieuwe, leefbare plek…

Regisseur Geert de Belder trok voor de documentaire “Klimaatchaos in het Zuiden” naar Burkina Faso en Togo, Ecuador en Bangladesh, om er de schade van de klimaatwijziging op te meten. Tientallen getuigen en experts van snel toenemende armoede, als gevolg van de klimaatverandering. Wat aanvankelijk louter een milieuprobleem leek, blijkt uit te draaien op een ongeziene humanitaire catastrofe. De noodzaak om de klimaatverandering af te zwakken is evident, maar ook moet het Zuiden zich aanpassen aan het onvermijdelijke .

“Klimaatchaos in het Zuiden” is woensdag 19 mei 22:00 uur te zien op de landelijk digitale tv-zender GoedTV - kanaal 995 via de digitale kabel “een tikkie terug op de afstandbediening onder Nederland 1”.

www.goedtv.nlComments are closed.
%d bloggers liken dit: