(Persbericht) Schaalbare en kostenefficiënte oplossing helpt zakelijke internet-telecommunicatie operator zijn ambities te realiseren
Utrecht, 6 januari 2011 - Zakelijke internet-telecommunicatie operator CBizz heeft gekozen voor glasvezelverbindingen van Eurofiber als backbone voor zijn netwerk. Het gaat om OTS (Optisch Transmissie Service)-verbindingen met een zeer hoge datatransportcapaciteit. Met de nieuwe infrastructuur beschikt CBizz over een krachtige basis voor het aanbieden van zijn diensten, die bovendien kan meegroeien met de ambities van het bedrijf.

CBizz heeft een 10Gbps OTS-ring van Eurofiber afgenomen die de Randstad omspant. De OTS-verbindingen werken met DWDM (Dense Wavelenght Division Multiplexing)-apparatuur, die het mogelijk maakt om data via verschillende kleuren licht over à©à©n glasvezel te laten lopen. Met de OTS-backbone beschikt CBizz niet alleen over zeer veel bandbreedte, maar kan het bedrijf de capaciteit ook eenvoudig en kostenefficiënt uitbreiden. Bij het overbruggen van langere afstanden, zoals bij CBizz het geval was, biedt OTS ook een kostenefficiënte oplossing. Het signaal hoeft onderweg niet geregenereerd te worden.

"De Eurofiber-verbindingen vormen de motor onder de motorkap van ons bedrijf", zegt Peter Grotenhuis, die samen met Sikko de Graaf de directie van CBizz vormt. "Met deze krachtige en betrouwbare glasvezelbackbone onderscheiden we ons in de markt en kunnen we snel opschakelen naar een hogere bandbreedte. Het aanbod van Eurofiber was ook financieel erg interessant en is een goede aanvulling op de al bestaande glasvezel infrastructuur van CBizz. Bovendien konden de verbindingen snel opgeleverd worden. We zijn hiermee klaar voor de toekomst."

CBizz is de voortzetting van CAIW Business, de zakelijke tak van kabelbedrijf CAIW. Het bedrijf werd in oktober 2009 zelfstandig en opereert sinds april 2010 onder de naam CBizz. Het bedrijf biedt ondernemers hoogwaardige internetverbindingen, koppelt bedrijfsnetwerken en levert diensten zoals internettelefonie en hosting. CBizz is bezig de infrastructuur van CAIW geleidelijk aan te vervangen door een eigen netwerk, met nog meer mogelijkheden voor zakelijke klanten.

- einde bericht -

Over Eurofiber
Eurofiber is een gespecialiseerde aanbieder van managed dark fiber-verbindingen, Ethernetdiensten vanaf 10 Mbps en optische transmissiediensten over DWDM tot 400 Gbps. Het fijnmazige glasvezelnetwerk heeft momenteel een omvang van ruim 10.000 kilometer en wordt continu uitgebreid. Ruim 25% van het internetverkeer in Nederland gaat over het netwerk van Eurofiber. Van het mobiele communicatieverkeer is dat ruim 50%.

Eurofiber staat voor vrijheid om te kiezen en ruimte om te groeien. Het onafhankelijke netwerk geeft organisaties een vrije keuze uit de diensten die zij op hun glasvezelverbinding willen inzetten en uit de dienstenleveranciers. Het wijdvertakte netwerk, het diverse productaanbod en de mogelijkheid om de bandbreedte op ieder moment te verhogen, bieden ruimte om te innoveren en te groeien. Voor meer informatie: www.eurofiber.nl

Over CBizz
Voor duizenden ondernemers is CBizz de zakelijke partner bij uitstek, met een compleet pakket aan diensten. Hoogwaardige IP-verbindingen, via glasvezel of een straalverbinding, DSL of via de kabel, koppeling van verschillende bedrijfslocaties, een domein registreren, uw server in de datacenters bij CBizz plaatsen, geavanceerde telefonie-oplossingen, op basis van hosted voip-, Sip- en Enum-technologie. Gebruikmaken van de zakelijke helpdesk of de beschikking hebben over een virus- en een spamfilter en vaste IP-adressen? Bij CBizz vindt u alle diensten voor ondernemers onder à©à©n dak. Voor meer informatie: www.cbizz.nl

NOOT VOOR REDACTIE
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

The Communication Force
Caroline Breure
Tel. +31 (0)23 - 56 56 850
[email protected]

Eurofiber
Clementine Witkamp
Marketing Communications Manager
T +31 (0)30 242 87 00
E [email protected]

CBizz
S. de. Graaf
Tel: +31 (0)88 - 00 20 200
[email protected]