Maxime Verhagen, fractievoorzitter van het CDA, heeft vanmiddag tijdens een werkbezoek aan Koninklijke Grolsch de Nederlandse bierbrouwers een administratieve lastenverlichting toegezegd van 12,5% binnen à©à©n jaar.

Verhagen was op uitnodiging van het Centraal Brouwerij Kantoor, de branchevereniging van de Nederlandse bierbrouwers, samen met drie andere CDA Tweede Kamerleden te gast bij Koninklijke Grolsch. Naast discussie over actuele onderwerpen zoals het Nederlandse ondernemingsklimaat, het accijnsbeleid en een verantwoord alcoholgebruik, is vooral ook stilgestaan bij vraagstukken op het gebied van verpakkingen (statiegeld en zwerfafval) en de administratieve lastendruk.

Ter onderstreping van het feit dat de Nederlandse bierbrouwers een wereldwijd ongekend hoog percentage retourverpakkingen hanteren, vond de discussie plaats in een imponerend decor: midden in het geavanceerde leeggoedmagazijn van Grolsch, temidden van vele honderdduizenden kratten met lege statiegeldflessen.

Onder de titel 'Meer leven in de brouwerij door minder regels' is aan Verhagen een actieplan overhandigd inzake de bestrijding van onnodige administratieve lastendruk. Op dit punt hanteert het kabinet het voornemen om binnen twee jaar 25% minder regels te hebben. Aangespoord door de goede discussie van vanmiddag hebben de bierbrouwers druk gezet op het terugdringen van de administratieve lastendruk. De bierbrouwers hebben gesteld dat 25% over twee jaar dus ook betekent 12,5% binnen à©à©n jaar. CDA fractievoorzitter Maxime Verhagen heeft hierop de gevraagde 12,5% binnen à©à©n jaar toegezegd. De bierbrouwers zullen daarvoor zoveel mogelijk voorbeelden aandragen.

bron:Grolsch