Het OM heeft drie jaar celstraf geëist tegen de moeder van Savanna, omdat zij haar driejarige dochtertje ernstig heeft mishandeld, waardoor ze overleed. Tegen haar man eiste het OM twee jaar celstraf. Tegen beide verdachten eiste het OM dinsdag voor de rechtbank in Den Haag ook tbs met dwangverpleging.

De peuter stierf op 20 september na een ruzie met haar moeder. Deze wilde het kind stil krijgen en duwde een washandje in haar mond, dat ze vastzette met een zwachtel. Het kind was verkouden en ernstig ondervoed en overleed waarschijnlijk door zuurstofgebrek. De politie hield de moeder en haar man 's avonds laat aan in een natuurgebied bij Holten in Overijssel. In de achterbak van de auto lag het lijkje van Savanna, dat de verdachten mogelijk wilden begraven.

Behalve zware mishandeling is volgens de aanklaagster ook bewezen dat de twee het kind van haar vrijheid hebben beroofd en dat zij het lijkje wilden verbergen. De twee zijn sterk verminderd toerekeningsvatbaar, aldus het OM. Psychologen en psychiaters van het Pieter Baan Centrum (PBC) constateerden ernstige persoonlijkheidsstoornissen. De moeder is door haar stoornis erg agressief en
impulsief, de man is juist volgzaam en kan niet voor zichzelf of anderen opkomen.

De deskundigen van het PBC adviseren voor beiden een langdurige behandeling onder dwang. Gezien de ernst van de stoornissen zou de tbs met dwangverpleging jaren moeten duren. Het komt voor dat tbs'ers tientallen jaren in klinieken verblijven.

bron:OM