Persbericht

’s-Hertogenbosch, 25 maart 2013 - Bij de top 50 van best gewaardeerde CEO’s ter wereld staan Bill McDermott en Jim Hagemann Snabe van SAP op de tweede plaats. De jaarlijkse lijst van Glassdoor is opgesteld aan de hand van onafhankelijk onderzoek onder eigen medewerkers. McDermott en Snabe hebben een goedkeuring van 99 procent van de SAP’ers gekregen. Mark Zuckerberg van Facebook is met een minimaal verschil op de eerste plaats geëindigd. SAP is ten opzichte van 2012 zeven plaatsen gestegen.
 
De CEO-beoordelingsmethode van Glassdoor is gebaseerd op de evaluaties van het eigen personeel in de afgelopen twaalf maanden. Zij kregen de vraag gesteld of zij de manier van leiding geven van de CEO goedkeuren of afkeuren. In de lijst zijn alleen de CEO’s opgenomen die minstens 100 CEO-goedkeuringen ontvingen in 2013 en minimaal 40 evaluaties hebben gehad in 2012.
 
McDermott en Snabe zijn beiden in 2010 als CEO bij SAP aangesteld. De Amerikaan McDermott is verantwoordelijk voor de sales en marketing binnen SAP. De Deense Snabe richt zich op de oplossingen en diensten binnen het concern. Hiermee is het voor het eerst dat het co-CEO model succesvol wordt ingezet, aangezien eerdere pogingen bij andere grote organisaties zijn mislukt. Beide CEO’s zijn onder meer verantwoordelijk geweest voor de omkeer van SAP als ERP-leverancier naar innovatief leverancier van oplossingen op het gebied van onder andere mobility, cloud computing, analytics en in-memory en databasetechnologie. Deze oplossingen zij zowel door SAP zelf ontwikkeld als ontstaan vanuit overnames. Het resultaat van deze strategische wijziging heeft het bedrijf geen windeieren gelegd: SAP heeft sinds die strategiewijziging twaalf kwartalen achter elkaar groeicijfers laten zien. De markwaarde is in drie jaar verdubbeld, waardoor SAP nu het meest waardevolle bedrijf is op de DAX, de Duitse beurs.
 
Volgens Caspar Joustra, Algemeen Directeur bij SAP Nederland, is met het co-CEO model een balans gecreëerd tussen het Rijnlands model en het Angelsaksische model. De Deen Snabe staat voor het realiseren van een consensus tussen alle partijen en is vooral geconcentreerd op het middellange- en langetermijndenken, waarbij continuïteit van de onderneming belangrijker is dan het realiseren van een kortetermijnwinst. De Amerikaan McDermott komt uit de Angelsaksische school waar een sterk merk, resultaatoriëntatie en klantentevredenheid voorop staan. De twee CEO’s vullen elkaar hierdoor uitstekend aan. Samen kunnen zij de voordelen van beide managementstijlen naar boven halen.
 
Caspar Joustra: ‘˜De kracht van de combinatie is dat beide CEO’s gezamenlijk een hele duidelijke visie hebben ontwikkeld à©n uitgevoerd waar onze vele bestaande en nieuwe klanten zich in herkennen. Ze hebben duidelijk gemaakt welke strategiewijzigingen ze wilden doorvoeren en hoe ze dit gingen bereiken. Samen hebben de twee CEO’s ook een sterke bedrijfscultuur gecreëerd waarin medewerkers intensiever samenwerken om onze klanten ook harder te laten groeien en succesvoller te laten zijn. Zoals Bill en Jim zeggen: “The Best-Run Businesses Run SAP”.
 
Over SAP
Als marktleider in bedrijfssoftware helpt SAP (NYSE: SAP) kleine, middelgrote en grote bedrijven met de stroomlijning van hun bedrijfsvoering. De oplossingen van SAP stellen organisaties in staat aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen, waardoor ze de concurrentie voor kunnen blijven. Op dit moment gebruiken meer dan 232.000 klanten (inclusief oud-Sybase klanten) software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.com/netherlands.>

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform